Jag ser det snöa.........+ scrappträff

Hejsan allihop!
Nu är det fredag igen och visst är det skönt med fredagar, man kan tillåta sig att vara lite slö och se fram emot att kura ihop sig i soffan ikväll med ett glas vin och lite fredagsmys. Och tjohoo det snöar!!! gissar om Filip blev glad när han såg det vita på backen imorse, strax efter åtta var han ute och gjorde fina vägar i snön med sin cykel. Hur lycklig som helst trots att det är blötsnö och iskallt enligt mig, ännu bättre blev det ju när Emma visade hur man gör en snöboll och jag sa åt honom att ta med en och kasta på kusin Måns när vi gick dit.  

Inga kort på detta idag för jag har inte tagit några nya fina i blötsnön!

Igår var jag på REA på Gina Tricot och det var helt galet!!!  Jag tycker att det var mest hysteriska småtjejer, eller de bar sig åt som bortskämda ungar ialla fall. Kanske att jag är alldeles för gammal för detta men jag hade lovat Emma och Elin att vi skulle åka och  då får man hålla vad man lovat. Det började med att 4 tjejer trängde sig förbi oss i ytterdörren när vi skulle in med Viktors vagn för den behövde ju ialla fall ställas innanför ytterdörren, och då surnade jag till redan där så de fick en barnvagn i hälsenorna när de hamnade framför mig i kön, omoget av mig va?? Jaja det gick bra till slut men det blev ett väldigt kort besök för hur i h....... skall man hitta något när saker ligger i kartonger på golvet och 400 " hyenor" sliter i saker och kastar omkring dem, jaja jag åkte självmant dit och jag skall inte klaga så mycket för Elin hittade ett par jeans och Emma lite småkrafs och själv hittade jag en blus som jag tror är fin??

Sorry men köer och trängsel lockar inte fram mina bästa sidor!
Och nu skall jag chocka både er och mig själv genom att visa ett kort på "gnällkärringen"


Och efter denna chock hoppas jag inte att jag skrämt bort er för nu  vill jag göra lite reklam och försöka locka lite folk till scrappträff i vår Hembygdsgård! Det är Kajsa på Handstämplat som står för träffen!
Ja det är dags igen för:

Scrapträff med workshops 15 november ............

Nu kan ni anmäla er till scrapträff och tre olika worksshops......  15/11 i Grovare Hembygdsgård, vägbeskrivning kommer senare för den som behöver
Klockan 10.00 - 21.00 (man väljer givetvis själv hur länge man stannar, men inte längre än 21)

♥ Workshop med  Sassa 10-11, gör en dekorativ pappersblomma och lär dej använda torrchalks
♥ Workshop med Johanna 11 - 12, gör ett noteblock och använd den läckra spiralmaskinen Bind-it-all
♥ Workshop m Anna 12 -13, favorit i repris, gör ett bokmärke.

Workshop kostar 30:-/st
Scrapträff kostar 50 kr eller 120:- för alla tre workshop + träff
Maxantal till träffen är 25 så skynda att anmäla er på mailto:[email protected]

Mat får var och en ta med sig, men kaffe och kaka kommer att finnas för ett pris av 20:-/person& dag.
Det finns spis/ugn och micro för att värma mat.

Hoppas att många kommer och får se hur kul vi har det här på landet!

Sköt om er och ha en skön helg!
kramar Lotta


Onsdagsbabbel

Onsdag fm och jag och Viktor har varit på "babysång" på biblioteket, måste erkänna att jag var lite skeptisk innan men jag blev positivt överraskad. Det var riktigt mysigt och kul faktiskt, Viktor och de andra tre barnen tittade nyfiket och glatt på "damen" som plockade fram den ena figuren efter den andra ur sin röda lilla resväska och sedan sjöng hon en sång eller gjorde en ramsa till djuret eller saken. Ganska pedagogiskt tyckte jag och lite tips på nya ramsor  man kan skoja till det med här hemma när man tex skall klippa naglarna, vilket sällan är populärt!

Vad skall jag berätta mer då? jo kanske ska visa en liten bild från vår trädgårdsstädning (det funkade ju inte sist) och igår så var vi ute hela em igen och krattade och körde undan de sista löven för i år, (kommer säkert falla några till men dem skiter vi rent ut sagt i).



Detta var ju den roligaste delen av lövkrattning och bortkörning!!

Nu skall jag nog fixa lite middag till mig och tjejerna för Filip är ju hos Gun-Britt och busar idag men jag skall snart hämta honom för i em skall vi ha en filmkväll i Hembygdsgården för alla barn och där skall det serveras korv, godis och diverse filmmys, hoppas det kommer mycket barn nu när vi fixat denna lovaktivitet. Men om inte annat så har ju våra barn något lite roligt att göra några timmar. Men är det någon som läser och vill komma så är ni jätte välkomna!!!!! (16.30-18.30).

middagstips???? varför är det lika svårt och trist att komma på middag varje dag? jag är lite sådan att jag behöver bestämma en vecka i taget och handla hem efter detta för då är det inga problem, det är själva ideerna som är svårt och jobbigt. Har ni några smaskiga och lätta recept så tipsa mig GÄRNA!!! Idag får det bli lasagne (snabbvariant).

Ett sista kort som jag tog häromdagen bara för skoj skull.

en ekgren med himmel och moln som bakgrund tyckte jag såg fint ut, men jag tror att den kan bli ännu bättre om man justerar färgerna lite, skall kolla med Emma och kanske får ni senare se en färggrannare variant?

Jo jag glömde ju nästan att visa vad jag gjorde på senaste scrappträffen, en layout på Filip, ett favoritkort som Aase tagit, han står och tittar på en stor brandbil som demonstreras av en brandman, stor grej för Filip och därav den allvarliga och koncentrerade  blicken. (gjorde ju en layout på Viktor också men den skall jag skicka till en tävling så den kan jag inte visa ännu).



Det får vara allt för idag!
Lotta

Lek med fyndleksaker och höstpicknick

Måndag igen och denna vecka är det höstlov för tjejerna, Elin har sovit över hos Maja och just nu är de i stan och shoppar, dessa tonåringsshoppare! Emma, jag och småkillarna har varit ute och gått en sväng och hade med oss en picknickkorg, det var jättemysigt trots att det blåste lite kallt men solen sken och inga regndroppar föll på oss så då är det ju inget att klaga över. Emma var fotograf idag och vi försökte komma fram till hur olika inställningar på kameran påverkade resultatet, hon är duktig på att experimentera och det är kul att ha detta intresse gemensamt!  



Filip har haft ett par dagar med feber och snuva igen men idag så är han pigg igen och jag hoppas verkligen att Viktor klarar sig denna gång, det kan ju vara så att det faktiskt är han som smittat Filip? jag fattar inte när det skall ta slut, det är någon av dem som varit febrig och snuvig i stort sett hela oktober.
Så idag när Filip är feberfri så passade vi på att gå ut och provköra hans nya "rajserbil" som jag köpte till honom på "fynd/bytardagen" i lördags. Han är väl egentligen för liten för denna leksak men den kostade ju bara 20 kronor och han älskar ju bilar och traktorer så då kunde jag ju inte motstå denna, fort går den och han springer efter för att se vart den tar vägen. Här har Emma fångat Filip och bilen i farten.


Jag köpte också en hjälm till honom mest med tanke på att jag fick tag på skridskor men Filip tycker att den går bra att ha till det mesta och oavsett om man är ute eller inne, att ha den när man kör "rajserbil" är nästan ett måste?


Ett härligt höstkort på Viktor får avsluta dagens rapport, jag vet att jag visat ett liknande innan men jag tycker dessa kort är så fina.  Det är Elin som har tagit denna bild och visst har hon lyckats, alla tre barnen är riktiga fotografer tycker jag!


Hej hopp och ha en bra em/kväll!
Lotta

Bilder och babbel

God morgon allihop, tack för alla kommentarer alltid lika kul när det dyker upp lite finurligheter och vänliga ord! Och ja M och M ni skall gärna få följa med till Universeum nästa gång, och ja tack, en dag på Hagabadet med lite champagne skulle inte heller sitta fel!!!!!!!
Tack Anna för att du skickat lite bilder till mig, så här kommer nu några foton från vårt besök på Universeum. Det var inte så lätt för Anna att få till bra bilder för dels var det ganska mörkt och sedan kan man ju inte säga att Filip stod eller satt still många sekunder, det fanns ju hur mycket kul som helst att se och uppleva!

Men kolla vilka "fula fiskar" detta är en mal och den låg precis vid glaset så att man såg tydligt men sedan kom............. 



HAJARNA, HAJARNA!!!!

Filip: "mamma kolla den har en sågnäsa!! kan den såga ner träd?" Hmm, hur svarar man på detta utan att börja skratta, -jag vet faktiskt inte om den kan såga träd med sina vassa tänder men jag tror inte det, det växer ju inte så mycket träd i havet. Tur han nöjde sig med det svaret men den var fortfarande "läskig".

Det var ju inte bara fiskar utan här tittar vi på ormar, en stor huggorm och det fanns en ännu större snok, huu jag tycker inte så värst mycket om ormar men de är ändå väldigt farcinerande- (stavas det så?) spännande var det ialla fall.


Här är jag och Filip ovanför rockornas akvarie för jag tyckte han hade lite för små fötter för att gå själv, risken att han trampade mellan i nätet var ganska stor och hängbron var för de lite "större barnen" MEN- "mamma jag är stor kille" så vad gör man, jo man klättrar upp själv och balanserar med.


Stor groda att rida på var också kul att klättra upp på.


vi avslutade dagen med experimentavdelningen och där fanns denna polisbil uppställd där barnen fick sitta i och pilla på alla saker och knappar, gissa om Filip körde och rattade för fullt.



Ja det får vara allt från rapporten på Universeum men jag måste ju visa en bild på Viktor och hur det blir och ser ut när mamma sitter vid datorn och knattrar...........


lite extra att städa, men det får man ta, det kostar att ha lite "egen tid". Nej nu kurrar magen så det är dags att äta lite frukost och kanske få den lille i säng en stund innan vi skall åka och fotografera honom.
Ha en skön dag alla mina cybervänner och sköt om er.
Kram Lotta

En dag på Universeum!

Hej, idag har jag och killarna haft en jättemysig och spännande dag ihop med Anna och Olle på Universeum, WOW vilket ställe! Filip hade hur mycket som helst att titta på och han visste knappt åt vilket håll han skulle titta eller gå åt. Jag tyckte också att det var jättefint och kul för jag har inte varit där tidigare men det är väl värt ett besök och det var absolut inte sista gången vi var där, det var ju inte bara alla fiskar och kräldjur som var kul att titta på utan det fanns ju en hel avdelning med upplevelse och försökssaker, tex löparbana med applåder när du kom i mål, en POLISBIL som man fick sitta i och pilla på alla knappar, balansbanor, magnetförsök, motorcyklar att sitta på etc.
Men mest spännande var nog Oceantanken med hajarna i! Jag hade ingen kamera med mig för packningen var stor nog ändå men Anna tog lite bilder så det kan nog visas senare.

Nu funkar min dator igen och då passar jag på att visa vår lille fotograf, han har vår gamla kamera och jag skall nog samla hans bilder i ett album och framkalla några och göra en liten utställning på hans rum, det blir jätteroliga bilder ibland, vinklar som man själv aldrig skulle komma på att ta kort i.



Nu blev jag så glad och ivrig för att datorn funkar igen att jag skulle vilja visa massor med bilder och berätta en hel del till men nu är det dags för lite kvällsmat och sedan skall jag åka och träna så det får vänta till imorgon.

Ha en skön tisdagskväll!
Kram Lotta

Brist på foton så blev det en lista....

Hej hopp i gråvädret, jösses vad det är grått och trist idag men det är nog lite typiskt "älgjaktsväder", jag fattar inte att de står ut med att sitta bort i skogen och stirra och antagligen frysa men spänningen av att kanske få skogens konung på kornet kanske värmer? Men idag har de varken hört eller sett älg på hela dagen och chansen att Morgan skall få göra det i em är nog inte så stor för Filip är med honom på passet och jag har mycket svårt att tänka mig att en älg skulle passera just där,  för Tyst är väl knappast ett ord man förknippar med Filip.

Ja som sagt det blir inga foton idag heller för jag har fått en "mask" i min dator och då funkar inte speciellt mycket, men jag hittade en kul lista hos Minigrisen som jag tänkte visa er, ifall ni inte redan visste detta om mig......

1. Mörk eller ljus choklad?

En bit mörk choklad till kaffet är ju inte fel.

2. Sommar eller vinter?
svår fråga, tycker ju om båda men då krävs det ju sol och värme på sommaren och minusgrader och snö för att gilla vintern.

3. Hav eller sjö?
Hav, älskar ju att strosa på en strand

4. Fredag eller lördag?
FREDAG, så gott att ha fredagsmys

5. Lågklackat eller högklackat?
gillar höga klackar men hur ofta passar det in när man är hemmamamma och bor på landet , mao oftast låga men till fest så kan de höga åka fram ur garderoben

6. Blogga eller se på tv?
Blogga, förutom onsdagkväll när Greys är på TV

7. Glasögon eller linser?
Skulle gärna vara utan helt och hållet, men måste ha glasögon eftersom linser inte funkar på mig...

8. Förrätt eller efterrätt?
förrätt

9. Kvällspigg eller morgonpigg?
inget av det, men småkillarna ser ju till att man är uppe på morgonen...................

10. Hamburgare eller pizza?
Pizza tror jag och då hemgjord i vår vedeldade bakugn

Bonusfråga: Vin eller vin?
Jajamensan VIN

Har du också bloggtorka eller strul med datorn så knyck listan till dig också!

Ha en skön kväll i höstrusket!
Kram L


Problem med datorn!!

Då testar jag igen om det går att få in bilderna jag tog i tisdags när vi var ute i trädgården och krattade löv. Men det går inte idag heller, någonting har hänt med min dator för den är SÅÅÅÅÅ seg och det poppar upp konstiga fönster rätt som det är? Inte ens tangentbordet när jag skriver hänger med och så snabb på tangenterna är jag INTE annars. Så det blir inga uppdateringar idag heller med några fina bilder från helgens aktiviteter.
I lördags var jag och Elin på scrappträff och vi hade så kul och jag är jättenöjd med mina egna resultat, vann till och med ett pris för en layout!! Tack Aase och Kajsa (Handstämplat) för att ni fixade denna dag, vi ser redan fram emot nästa träff. Igår var vi hos pappa och fick riktig söndagsmiddag MUMS, så mysigt att få komma hem till pappa och bli ompysslad, och alla barnen var med och när vi åkte hem sa Elin, "vad det var gott med brunsås och potatis". Man behöver inte försöka krångla till maten för i vår familj så är det husmanskost som går hem allra bäst.

Tja idag så väntar Filip med spänning på om jägarna i skogen skall "panga en älg", vet inte om det var denna spänning som gjorde att både han och Viktor vaknade 04.30 idag, man kan väl säga att jag känner mig som att dagen snart är gjord trots att klockan bara är halvnio. Jaja vi får väl ta oss en tur ut och se om vi kan se någon älg som Filip kan panga med sin nya träbössa som Morgan gjorde till honom i helgen, lite frisk luft brukar ju pigga upp.

Sköt nu om er och ha en bra dag och vecka!
Kram Lotta

Höstkänsla

Igår var en utedag, jag och barnen tillbringade faktiskt större delen av dagen utomhus i den sköna höstluften. På fm tog vi en promenad och gick på lite upptäcktsfärd, Filip fick syn på jakttornet som står på andra sidan åkern och ville ju givetvis kolla in detta, så då traskade vi dit och tog oss över den jätte breda stenmuren (pust vilket jobb att lägga dit alla dessa stenar), och sedan fick Filip klättra upp i tornet. Han är iallafall inte höjdrädd.

När Elin kom hem från skolan var hon lite sugen på att komma ut en stund så då tog vi på oss igen och gick ut i trädgården och anföll en del av alla höstlöv på gräsmattan. Vi började lite lätt med att kratta men kom snabbt fram till att vi skulle få hålla på VÄLDIGT länge om vi skulle få bort alla löv, så då hämtade vi åkgräsklipparen och kopplade på uppsamlaren och sedan gick det med en farlig fart. Elin och Filip körde fram och tillbaka och tömde alla löv i en stor hög, Viktor hade jättekul för han kravlade omkring på gräsmattan och upptäckte helt nya saker som löv, gräs, och mossa, vi  avslutade det hela med att hoppa i lövhögen, och visst ser det kul ut?
Nähä det kan jag inte visa idag för det fungerar inte att ladda in foton just nu, så ni får nöja er med att läsa vad vi gjorde igår. Idag är Viktor sjuk han har feber och är snuvig så dagen har varit en innedag, tur att jag var ute så mycket igår!!!

Ha en skön kväll allesammans! Kram Lotta

Nu reser sig Viktor upp!

Tack för alla kommentarer, så glad jag blir när det dyker upp både nya och gamla besökare!

Snacka om att barn lär sig fort, det tog inte mer än två dagar från det att Viktor ställde sig upp i sängen till det att han ställer sig upp mot alla möjliga saker, (mer eller mindre lämpliga). Första gången var i fredags morse inne i badrummet då drog han ut understa lådan och hävde sig upp lite senare när jag dammsög så tog han tag i dammsugaren och ställde sig upp och då hade jag fått fram kameran för att få ett bildbevis.



Filip hjälpte också till med att dammsuga och han hade på sig "städhatten", den hittade han i garderoben som vi rensade kvällen innan och klä ut sig är ju alltid skojigt!



Tror inte att jag har visat tackkorten som jag gjorde efter Viktors dop så här kommer en bild på det.



En bild till på Viktor som är tokglad när TG provar ny vintermössa på honom, med denna på huvudet så kommer han inte att frysa eller bli kall om öronen. Filip fick fräck skinnjacka som mössan hörde till och även den är med fårskinn inuti så han lär inte heller frysa.


Det var allt för idag, nu skall vi ut i det goa höstvädret! passa på när solen lyser.
Kram L

Fotokursens resultat....

Nu är vår lfotokurs slut och det är lite trist för vi hade jättekul och det känns som jag har så mycket mer att lära vad det gäller fotografering och bildkomposition, men nu är det väl  bara att öva, öva, öva som gäller för att bli bättre och sedan titta kritiskt på sina egna bilder och se vad som är bra respektive dåligt. Men jag skulle vilja lära mig att redigera mina bilder för det verkar ju som att man kan göra väldigt mycket med en hyfsad bild för att den skall bli bra, men då är det ju det där med tiden vid datorn, jag har ju inte så mycket av den varan nu och dessutom har jag så mycket foton som jag skulle behöva ta hand om både i datorn och sätta in i fotoalbum. Har inte satt in ett enda kort för 2008 ännu och dessutom har jag flera hundra foton som inte är framkallade, hur sjutton får man bra struktur på det här? Kanske att ordet är DISCIPLIN???

Men här är några av de kort som jag och Emma hade med på kursen och fick respons på.



Lärarens kommentar: En bild med liv i, man ser att det händer något och bra att det är ganska nära. Lite för ljust.



Jättefin färg både på blomman och bakgrunden, bra skärpa och effektfulla "skuggor" (suddigt) bakom.

Denna bild tycker jag jättemycket om själv men den kunde varit ännu bättre enligt vår lärare om jag dragit ner kameran lite till och fått med mer av Viktors hand och mindre panna. Jag håller med honom och man lär sig ju för varje misstag hoppas jag.


Emma har tagit denna bild som jag tror var en av de bästa på hela kursen, hon fick jättebra kritik för både komposition och ljus/färg samt att man ser fotspåren på bryggan som en jättefin effekt.


Det finns mycket att upptäcka i denna bild, man ser inte allt på en gång utan blicken flyttar sig och man hittar nya saker. bilden är tagen för 2 år sedan i Ölmanäs.


Bra skärpa och ljus, man ser riktigt kontakten mellan ögonen. Det händer något.

Emma hade flera bra kort som hon fick fin kritik på, bra jobbat! Fota mer!

Ja nu händer det något uppe i vårt sovrum, Viktor har nog tagit sig fram till mitt sängbord och rivit ner lite saker där för det låter så konstigt i "barnvakten" skall nog upp och kolla detta. Han reser sig förresten upp i sängen nu!

Kram Lotta

RSS 2.0