Fredagsbabbel

Ännu en vecka som har gått och det närmar sig jul med stormsteg!! Men det hjälper ju inte att stressa upp sig för det, för det blir jul iallafall. men jag måste erkänna att jag ligger lite efter med adventspyntandet för jag har inte gjort någonting mer än att burit ner några ljusstakar till rumsbordet och "klätt" vår hemmagjorda adventsljusstake i köket, men det finns ju en dag imorgon också, (hoppas den är riktigt lång).


Vår ekegren som blivit ljusstake, en tradition som jag tagit från min mamma, vi hade alltid en sådan hemma i köket i Gräsryd och det var inte advent och jul om inte den stora ljusstaken stod på sidobordet i mamma och pappas kök och likadant har det blivit hos oss.

Idag har jag och barnen varit hos Carina (min faster) och tillbringat dagen tillsammans med henne. Vi var ute i skogen ca 2 timmar och pluppade sten i Stockasjön, plockade blåbärsris och mossa, var och tittade på några hästar och hundar och sedan gick vi hem och fixade middag. Vips var dagen nästan slut och det var dags för mig och grabbarna att åka hemåt. Ikväll är Morgan på julfest med jobbet så för mig blir det nog lite julkortspyssel och kanske att jag stickar vidare på min mössa framför TV:n till Idol?

Men när jag slog på datorn och kikade in på mina kommentarer så har jag fått en Award (utmärkelse) för min blogg utav Anna (minigrisen), SÅÅÅ glad man blir när någon uppskattar det lilla jag har att visa och berätta om!!!! TACK Anna, det värmde!!
Skall givetvis skicka detta vidare till några av mina favoritbloggar och jag vill inte att någon skall känna sig avglömd utan finns ni inte med denna gång men att jag fortfarande besöker er regelbundet så hoppas jag ni vet att jag uppskattar er och vad ni delar med er av ändå!!!!! 



Angel60: för att du är min vän och ett stort stöd för hela familjen och du/din blogg är en stor inspirationskälla för mig som amatörscrappare.

Johannas kreativa sida: för din sprudlande energi och dina härliga ideér!

Marias vrå: alltid lika spännande att se vad du och familjen hittat på.

Minigrisen: för en rolig blogg att gå in på, man vet aldrig vad som väntar, en "okänd" vän som ofta skickar mysiga kommentarer till mig och som jag förhoppningsvis snart skall få ett ansikte på!

Emmas fotohörna: för möjligheten att få kika in till dig och se vad du har för dig de dagar du inte är hos oss!

Cilla och Lina för att ni är så goa vänner, när vi träffats har jag alltid fått energi (Cilla jag väntar fortfarande på din blogg,ha ha)

Ja vad krävs då för att fullfölja denna utmärkelse:


1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Nu orkar jag inte mer idag, NU vill jag ha kvällsmat och sjunka ner i soffan, jag skiter i pysslet det får vänta tills imorgon!!

Ha en skön och avkopplande fredagskväll!
Kram Lotta


Hemma hos Svenssons

Igår kväll när jag kom upp på Filips rum så hade han vänt upp och ner på det mesta för att kunna bygga ihop sin bilbana som han fick av Marcus när han var nyfödd, nu 3 år senare så har han hittat lådan med ALLA roliga delar och försökte sig på att sätta ihop den själv. Han hade flyttat runt allt i stort sett för att kunna göra en jättelång raksträcka. Pappa tyckte synd om honom när han förtvivlad kom ner och sa att det inte funkade så efter ladugårdsbestyren så blev det bilbanebygge och gissa om Filip var ivrig att få provköra sina bilar!





Men jag har konstaterat idag att han är fortfarande lite för liten för denna leksak när han försökt bygga om banan och inte riktigt fått loss skenorna utan då brutit lite i dem och vips så gick små plastklips av. Hmmm hur gör man? han vill ju så gärna leka och försöka och jag kan inte sitta där uppe hela tiden och kolla och hjälpa.

Jag kan också visa en bild på våra fina bokhyllor som Morgan byggt och som vi har uppe på hallen, jag är själv helnöjd och tycker att det blivit så mysigt i denna läshörna.


Vår öppna spis inne på kontoret, (går tyvärr inte att elda i den) har Morgan dekorerat med lite udda "vedträn" , är det någon som är intresserad av ett "vedträ" så är det bara att höra av sig, som ni ser så har vi några i lager, kanske en värmande julklapp till någon?



Nu har vi ätit lite middag och jag har fått Filip till att lägga sig och sova, det är ingen enkel match för han är uppe och vänder ett par gånger och "jag skall bara göra....." men nu har jag vunnit och det blev en liten lugn stund. När grabbarna vaknar skall vi gå ut i snön och åka lite pulka igen, så himla skönt med lite vinter och det ljuset som snön ger. Nu skall jag passa på att ta en kopp kaffe och pyssla lite med Filips julkalender, det är ju knappt en vecka kvar tills den skall vara klar!
Ha en skön tisdagskväll!
Lotta


Jag ser det snöar......

Äntligen har då årets första snö kommit eller för att vara mer korrekt, denna säsongens första snö. Gissa om barnen blev lyckliga igår när de såg det lilla lilla vita täcket på marken, tur att det var studiedag för tjejerna så att alla kunde gå ut och njuta av vädret! Filip och Emma såg så goa ut när de låg på marken och Emma skulle lära Filip hur man gör snöänglar, tyvärr blev det inga foton tagna för jag och Jessica var inne och fixade till och monterade foton till vår utställning som pågår nu i helgen i Hembygdsgården. Men Emma och Elin skötte fotografering på lite av uteaktiviteterna så att även ni kan få ta del av dem.

Skönt att ha de stora tjejerna som är så gulliga mot sina småbröder och kusin Elsa som var på besök, TACK tjejer ni är kanon!!!!

Klart är ju dock att de små fick slita lite för att ha någon av de stora att leka med........... eller vad sägs?


Och Filip var snabb med att ta efter storasyster och körde med sin lite äldre kusin istället,


Vi hade fint besök i trädgården också, för det är ju inte varje dag man ser en tjädertupp, både jag och Emma blev helt till oss och flög ut med kamerorna i högsta hugg.


Imorse när man vaknade hade det ju kommit ytterligare några mm snö och solen strålade från klar himmel, vilken energikick! och energi fick nog Emma när pappa och Filip väckte henne, hyggligt att ha med kameran när man väcker någon eller ? men Morgan fick några roliga bilder på dem.




Nu blir det inte mer idag, jo förresten det finns en julklappstävling som man kan vara med i om man vill på Johannas kreativa sida. Skynda er för det gäller bara tills imorgon 23/11.

Ja nu får det ialla fall räcka för idag.
Ha en riktigt skön lördags em och kväll!
Kram Lotta

Ny vecka = nya utmaningar

Får göra en liten dementi till mitt tidigare inlägg idag, för Morgan tyckte inte att det hade varit så synd om honom som jag skrev. Skall försöka att inte vara så pjåskig nästa gång eller åtminstone inte försöka beskriva det i ord.
Plus att jag måste visa ett kort på en trappa som jag fastnade för när jag såg den i en butik som heter Storegården, så nu är Morgan i full gång med att fixa till vår trappa så att den skall se likadan ut, jag har givetvis införskaffat de fina träbokstäverna så när det är färdigmålat skall jag klistra dit några fina ord.


Bild på våran trappa kommer senare!!

Ha en skön måndagkväll!
Lotta

Ny vecka = nya utmaningar!

Så var det då måndag igen, inte klokt vad helgerna går fort! Men denna helgen har varit lite uppdelad som kill- och tjejhelg  eller i alla fall lördagen för då var Morgan och TG hemma med småkillarna och jag, Elin och Aase plus ett gäng andra tjejer hade scrappträff. För er som inte riktigt vet vad en scrappträff innebär så kan jag förklara det med att vi pysslar och knepar och knåpar med foton, papper, band och dekorationer av allt möjligt och det är faktiskt  väldigt kul. Utöver knåpandet så är det mycket pladder och gapskratt, men det blev en lång dag för jag och Elin var där redan strax efter 9 och fixade till möblering och fika och vi var inte hemma förrän 21.30. Men man lär sig alltid en massa nytt och får så mycket tips och inspiration av varandra. Denna gång hade Johanna en kurs i hur man gör egna block eller små spiralinbundna böcker mha en teknik som kallas "Bind it all" det var jättekul och kan nog tänkas bli några fler alster.


En bild från Johannas kurs, när "eleverna" är så koncentrerade!
Måste ju visa ett av mina egna alster som jag själv tycker blev rätt ok, ävenom det inte är roligare att göra själva handlingen så ser det ju snyggare ut när man skriver sin handligslista.


En layout på Viktor hann jag med och ett julkort plus en hel del annat, men det kan jag inte visa här och nu för det kan ju hända att tomten kommer med någon överraskning???



Söndagen började med gemensam frukost med TG och Aase som sovit över och sedan gick TG och Pila ut på rådjursjakt och jag, Aase, Elin åkte och städade lokalen. Morgan hade en ruskig migrän och fick tillbringa större delen av dagen i sängen, det är inget vidare att se någon ha så ont och må så dåligt och inte kunna göra någonting mer än att mörka ner rummet och försöka hålla så tyst som möjligt i huset. Har ni några husmorskurer mot migrän tar vi tacksamt emot dessa!
Men vi hade en skön söndagkväll framför TV:n och lite god frukt, skall försöka hålla oss till den lite mer slanka linjen båda två nu när jag i stort sett slutat att amma.
Men nu är det måndag och ny vecka med nya utmaningar, jag och småkillarna har varit på Öppna förskolan en stund på fm och i em blir det nog en tur ut i "frosten" som Filip tror är snö. Har vi tur så kanske vi hittar lite is som han kan göra sönder! snacka om simpla nöjen.
Dags för middag så mao får jag lägga ner detta babbel nu.
Ha det gott!
Lotta



Sol och evighetsprojekt

Jippie, idag skiner solen och det är uppehåll, jag och Viktor har varit ute en sväng och insupit frisk luft, det var ju flera dagar sedan man kunde gå ut utan full regnutrustning! Passade på att ta några kort när man inte behövde oroa sig för vattenskador på kameran, har ju ingen våtdräkt eller vattentålig kamera. Ett stolligt kort på vår skorsten på skjulet, när jag eldar upp i pannan, röken ser ut som ett extra moln tycker jag....

Viktor gottade sig lite i solen men han tycker det är väldigt ljust när han får solen i ögonen och då vrider sig mössan istället och hamnar så att han inte ser någonting.


Nu har jag suttit en stund i soffan och "päst" med en kopp kaffe och lagat lite håliga kläder, tar ju inte speciellt lång tid men ändå skjuter man det framför sig, men nu är det gjort ialla fall. Filips mössa och pyjamasbyxor är hela, Morgans skjorta har alla knappar igen och Viktors babykofta är lagad. men sedan tog jag tag i mitt "evighetsprojekt" just det, Olles filt, hur lätt som helst att virka mormorsrutorna men alla dessa trådar som skall fästas!!!!! fy tusan vilket evighetsjobb, och när jag dessutom uppräckte att pga att jag bytt garn jämfört med mönstret så är mina rutor inga 15x15 cm så när jag gjort klart antal rutor enligt mönster så blev ju filten inte större än en tvättlapp, hmmm får mao göra några till, så Olle, jag hoppas att den är klar innan du skall konfirmera dig!!!!!!!!!!

Så här ser rutorna ut det ser ju lite rörigt ut men jag vill inte visa hur det blir som filt, det händer ju att Olle och hans mamma eller pappa kikar in här på bloggen.
 

När jag surfade runt på min lilla bloggrunda så hittade tjag en tävling där det lottas ut en julstrumpa och tävling är ju alltid kul och nu när det är en fin julstrumpa som vinst så passar det ju perfekt för jag behöver ju fixa en till Viktor, han har ju inte hunnit få en egen ännu. vill du vara med du också så gå in på Adoriadarling.


Nu skall jag åka och hämta Filip och Elsa och sedan blir det nog fågelmatning och pannkaksstekning.
Ha en skön torsdagskväll!
Kram Lotta

Tyst i huset och träningsvärk

Varje onsdag så vaknar jag och tycker att det är SÅÅ tyst och det beror på att min lille buse är hos sin dagmamma och varje onsdag inbillar jag mig att jag skall få gjort så ofantligt mycket, konstigt att det nästan aldrig blir så??? Men det är ju så himla lätt att hamna vid datorn en alldeles för lång stund när Viktor somnat och när han vaknat är det ju dags för mat och allt det där som inte märks. Ja ja "Rom byggdes ju inte på en dag"  jag hinner kanske med allt det där andra som man vill ha gjort en annan dag........???? eller också är det inte så himla viktigt utan att jag kanske skippar det helt. Leka och sysselsätta killarna tar tid och det är väl därför jag är hemma nu eller?



när vi bygger med lego så är det inga höghus eller affärer som vi konsturerar inte utan det är ladugårdar och hagar, märks det att vi bor på landet?? Här bygger Viktor lite eller oftast så river han ner och gör sönder.

Igår var det träningsdags igen, och för att skrämma bort den där förkylningen och begynnande bihålevärken som legat i kroppen sista veckan så tog jag i lite extra och tog en tyngre stång, faktum är att jag tror att förkylningen är bättre idag men musklerna i armarna/axlarna känns konstigt ömma, men det är lite gött med träningsvärk faktiskt, det känns ju liksom att man tog i lite extra eller lurar jag mig själv nu, är jag bara otränad? Men det är ju bara 2 gånger kvar och jag jagar ju på de andra att öka på tyngden och ta i lite extra när jag står där framme och gapar så då får man ju föregå med gott exempel även om det ömmar lite här och där idag, men nästa gång blir det ju bättre.
Vilket svammel om lite träningsvärk, nu skall jag sluta babbla och visa ett kort på Filip och att julen redan har börjat här hemma.........vågar inte tänka på hur det skall bli när vi börjar plocka fram julsaker och pynta, det blir nog en kille som svävar ett par decimeter ovanför golvet och inte vet vad han skall ta vägen allt är ju så spännande. Tomteluvan åker på i stort sett varje em.



Ha en bra dag!
Lotta

Fars dag och snabb framfart

Idag är det Fars dag och vi har firat far med sång (Filip tyckte att vi skulle sjunga "ja må han leva" ) och paket, det blev lite utrustning till mountain biken. Kan ju alltid vara kul att mäta hur långt och fort man cyklar och ett lås kan ju vara bra att ha om man cyklar till mer civiliserade orter än här hemma i skogen.
Småkillarna busade runt med pappa i sängen innan han fick en lugn stund med tidningen och en kopp kaffe, vilket är den bästa farsdagspresenten enligt Morgan.

Alla mina favoritkillar på en bild!!

Vad har hänt mer i veckan och helgen? Viktor har bråttom med att upptäcka världen, i torsdags så hittade jag honom uppe på en stol inne på kontoret, om ni undrar hur han tog sig dit så var det genom att först åla sig upp på en plastlåda med lock som stod på golvet och därifrån drog han sig upp i stolen och där stod han hur lycklig som helst och drog och viftade i gardinen när jag kom in i rummet!! kunde inte tro att han fixade detta redan?
Ett litet bildbevis på hans bravad.


Gåvagnen har vi fått plocka fram igen och denna gång har vi lastat den med en dunk vatten för att det inte skall rulla för fort framåt, men Viktor är lite vinglig och fötterna hänger inte riktigt med ännu men lika glad är han ändå.


Ha nu en fortsatt skön söndag och Fars dag, fira lite extra och sköt om era pappor, jag skall åka "hem" och fira min lilla pappa i em och har jag tur så bjuder han på "Latjo" jag vet inte hur det stavas men så här uttalar vi det. För er som inte vet vad det är så är det en Ungersk korvgryta med lök, paprika och tomater som skall vara ganska kryddstark och till detta äter man vitt osötat bröd, MUMS!

Ha det gott, kramar Lotta


Fågelmat och potatismos

Har jobbat på detta inlägg sedan i söndags men liksom inte kommit till skott men nu så hoppas jag få klart det.

Konstig rubrik? men det är faktiskt lite av vad jag fotat i helgen som gick. Det är ju ett fantastiskt höst/vinterväder, jag gillar verkligen den klara kalla luften och för att inte tala om SOLEN, snacka om energikick och det är precis vad jag behöver, och fler med mig kan jag tänka.
Men med kylan så behöver våra små vänner småfåglarna faktiskt lite extra tillskott i sin kost och det har vi fixat under helgen, de har fått ett nyrenoverat fågelbord och fullt med frö och talgbollar, det verkar som de har riktig fest där för det är fullt med fåglar som flyger fram och tillbaka. Jag och Filip satt i köksfönstret imorse och kollade in hackspetten som hackade febrilt på talgbollarna, mysigt att kunna föra denna tradition vidare, så TACK pappa det är du som lärt mig det jag kan om fåglar och framför allt intresset av att studera dem, när jag var liten "yngre" så var det givet att man matade fåglarna och skrev upp vilka arter som kom fram och åt vid fågelbordet och på tidig vår så rensade vi fågelholkar.


Morgan och Viktor renoverar "ladan".



Vår lilla stuga har besök av en nötväcka och en liten talgoxe sitter och väntar på sin tur. De fina fågelborden är inköpta på Hermans Foder i Rävlanda om det är någon som vill ha ett likadant, jag tycker de är charmiga och de passar in på vårt hus men har man ett modernare hus så kanske funkisfågelhuset passar bättre, det finns flera olika stilar att välja på.

Givetvis var Filip med och grejade och han fick låna pappas borrmaskin /skruvdragare och det gick ju jättebra att borra i en stubbe men OJ borret försvann i stubben!!!!!Det gick av, konstigt va? han som är så försiktig......


Men så var det det där med potatismoset, jo vi hade besök av Anna, Marcus och Olle i helgen och då lagade jag lite potatis/palsternacksmos till de två minstingarna. Olle smaskade och åt för fullt och här kommer ett foto på honom.


visst ser han skön ut med mos runt hela munnen. Men som han växer och förändras, även hans bruna kalufs har tunnats ut en hel del och ljusnat lite grann.

Här studerar kusinerna varandra grundligt, roligt att se hur de uppskattar varandra trots att de är så små, men tänk nästa år vid den här tiden då är det nog full fart och vad kul de skall ha ihop! Precis som när vi var små, flera kusiner som är jämngamla och därmed en massa kompisar att ha kul med.

fick ett tips på en utlottning på scrappsaker från en helt ny cybervän, tack Gittan! kika in på Magdas blogg och se om du också vill vara med i utlottningen, men innan 8 nov för det är sista dagen.

Nä nu får det vara bra för idag, får nog ta tag i lite stryktvätt och försöka ta kål på den högen innan Viktor vaknar och vi skall ta en tur ut i friska luften, sedan är det dags för veckohandling och hämta storasyskonen från dagmamma och skolan. Ikväll skall vi testa att ha ett handarbetscafe´i Hembygdsgården och se om det kan locka lite folk? har ni lust så ta med er ert "pyssel/handarbete och kom eller så kommer man bara och fikar, alla är välkomna (18.30-21.00).
Tja ha det så gott nu och så hörs vi snart igen!
Kramar Lotta

RSS 2.0