Naturpyssel

Tack för alla kommentarer, SÅÅ glad man blir när man ser att någon varit inne och kikat på min lilla pysselsida, fortsätt gärna så!!!!

Torsdag och vi hade inga direkta planer för dagen så vi tog på oss och gick ut, tog en promenad till skogen och plockade lite allt möjligt som vi sedan tog med oss hem för att pyssla med. Vi fick med oss olika sorters löv, ekollon, lav och blommor.
Lite papper, vattenfärger, klister och fantasi och vips hade våra naturfynd förvandlats till "konstverk" eller vad tycker ni?




Viktor var med och fick sin beskärda del av målning han med, mamma kladdade ner foten och handen med fingerfärg och gjorde hand och fotavtryck, inte så lätt som jag trodde! Kletigt värre och fingrar och tår som knep ihop sig så det var svårt att få till ett bra tryck men så här blev det iallafall.


Nu är det dags för lite middag och ikväll skall jag till Hembygdsgården och baka våfflor för vi har våffelcafe där mellan 18-20.00 alla är jättevälkomna!

Sköt om er!
Kram Lotta

Slottskogen och Bobby Car-race

Nu har ytterligare en helg rusat förbi i 190 knyck, men vi har hunnit med en hel del. fredagen tillbringade vi i Göteborg hos Anna, Marcus och Olle, vädret var ju jätte skönt så mesta tiden spenderade jag och Anna tillsammans med småkillarna i Slottskogen. Filip tyckte det var jättekul på den stora lekplatsen där det fanns massor med kul saker att både klänga, klättra och gunga i, sedan blev det lite lunch och på eftermiddagen kollade vi in säldammen och käkade glass, Filip var då utklädd till sjörövare för han fick en sådan kostym av Marcus när han kom hem från jobbet, gissa om filip var lycklig. De stora grabbarna var ute på en cykelrunda och skaffade sig en hel del blåmärken och sårskador, verkar livsfarligt men de verkar ha kul ute på sina hojar, tur att man inte är med och ser på när de "flyger över styren eller kör in drevet i benet". När vi åkte hemåt så var hela familjen trötta och vi inhandlade lite fredagsmys på hemvägen när vi ändå stannade till i Landvetter och tittade på fam Lindqvists blivande hem, jättemysigt hus och lagom stor tomt=tar inte flera timmar att klippa gräset!






De tre små kusinerna hade en liten busstund hemma hos Anna och Marcus.


Lördagmorgon så bar det iväg till Hökerum för det var SVIF-dagen dvs idrottsföreningens dag och jag var med och anordnade BobbyCar-race vilket Filip givetvis var anmäld till och deltog i. 33 barn som fajtades om äran och att vinna en Volvo Bobby Car. Men de flesta var mest glada över att få åka och få en påse med bilar som belöning i målet och alla glada tillrop från föräldrar, syskon och släktingar gjorde att stämningen var på topp.


koncentrerad tävlingskille på väg in mot målet.

Idag söndag så har jag och Jessica varit i Borås på inspirationsdag för gympan, PUST det tog rejält, men det tar väl på den late som det heter. Jag har ju knappt rört mig på 1 1/2 år så det borde väl kännas rejält men jag vill helst inte tänka på hur det känns i morgon bitti. Jag skall bespara er foton från detta evenemang men vi hade kul och nu så har man fått lite tips och ideer till höstens program, så några av er kanske får känna på ömma muskler ni också efter v 37.

Nej nu skall jag sjunka ner i soffan tillsammans med Morgan och bara koppla av en stund innan ny vecka drar igång!
Kram Lotta


Goa ungar!!!

Så mycket känslor barn kan väcka inom en, allt från SÅ stor kärlek, ömhet och glädje till ren förtvivlan, hopplöshet och ilska. men när man summerar en dag så är det helt klart glädje och ömhet man känner oavsett om en 2 1/2 åring frestar på både nerver och tålamod och en 5 månaders kille som vill käka varannan timma på natten gör att man känner sig lite vissen. Visst är det konstigt men jätteskönt att det är så!
En syn som gav mig ett gott skratt var iallafall denna blöjbak!

Filip din tok, sprang ut direkt på morgonen i bara blöja och stövlar och började leka i sandlådan. det är tur att vi bor på landet.

Hade en lite trött lillasyster på besök, även hennes lille prins tycker mycket om att äta även nattetid, men den lille stackarn har ju också ont i magen vilket gör att han stökar runt. Men så söt och go han är!! jag lovar Anna man glömmer detta bara de första månaderna är över!!!
Jag hade jätte tur för Anna och Olle stannade över natt så jag slapp vara ensam med barnen när Morgan var på tjänsteresa, alltid skönt med lite vuxensällskap när höstmörkret smyger sig på, TACK systeryster!


Hade några timmar för mig själv inne i Borås igår och det hör inte till vanligheten att man kan strosa runt i affärer helt ensam men viktor var hos Aase och Filip hos dagmamman så jag passade på att hitta lite nya höstkläder till grabbarna. Jösses vad de har vuxit över sommaren, kan det vara så att sol och bad ger ökad tillväxt på barnen, byxorna är ju för korta och tröjärmarna fattas det ett par centimeter på? Tack snälla Aase för att du passade Viktor, vet ju i och för sig att du njuter lite grann av att ha honom för dig själv, för när du offrar dig så mycket måste du tycka att det är ganska OK att ha honom? (när jag kom tillbaka hittade jag Aase liggandes raklång på golvet och leka med Viktor.) Synd att jag inte fångade det på bild! Men Aase hade ju givetvis kameran framme och tog detta gulliga kort på Viktor när han försöker pussa sin egen spegelbild i hennes "änglaskåp"

Kan nog tänkas att detta foto hamnar på en scrappsida i hans album.

Nu skall jag sätta mig och göra klart mina tackkort så att de kommer med posten snart.
Ha en skön dag och ta vara på varje minut!
Kram Lotta


Vart tog sommaren vägen?

Idag känns det som höst tycker jag, Elin och Emma har börjat skolan idag och Filip är hos dagmamman det är så definitivt när sommarlovet är slut och ny termin börjar. Men samtidigt är det spännande och roligt att börja något nytt, Elin börjar 6:an och Emma 2:a året på gymnasiet, så himla fort tiden går, de är ju stora tjejerna nu! 
Filip tyckte också att det var jättekul att få träffa kompisarna igen och han skulle köra "traken" = traktor och lasta pinnar hos Gun-Britt idag. Lite dåligt samvete har jag för att jag lämnar honom när jag är hemma men det känns lättare när jag ser hur kul han tycker det är att träffa sina kompisar.
Jag och Viktor har myst en stund nu innan det var dags för honom att sova igen och då blev det ju så jättelugnt att jag bara kunde slå mig ner här vid datorn en stund. Väntar också på att Anna och Olle skall komma de är påväg just nu och det skall bli så kul att se dem igen, lillprinsen växer och ändrar ju sig för varje gång så det får inte gå allt för lång tid emellan.

Två mysiga kort på en överblommad maskros vill jag visa för er. Lite symboliskt för sommaren som går över i höst men vi behöver ju inte vara ledsna för det för liksom maskrosfröerna slår sig till ro någonstans i jorden och växer upp med ny kraft nästa vår/sommar, så har ju vi fått massor med kraft och energi av sol och värme som vi har lagrat och kan ta lite av under höst och vinter för att sedan väckas och samla ny energi igen när maskrosen tittar upp igen.




Det får vara allt för denna gången, dags att göra lite nytta och fixa lite lunch till lillsyrr och mig.
Ha en skön "höstdag" och njut av lugnet!
Lotta

Nu är det helg

Idag är det fredag och det har varit en riktigt solig och varm dag. Denna vecka har jag kommit lite närmre mina egna uppsatta projektmål och det känns så himla skönt! Jag har angripit strykhögen så nu ser man botten i skåpet SKÖNT, tyvärr är ju detta inget som består för varje tvätt som körs blir det ju nya plagg att stryka men jag är i alla fall i fas. Idag när det var gott väder gav jag mig på målningen av verandataket och nu är det "bara" en gång kvar. Nästa vecka hoppas jag kunna börja måla Filips rum för det är fortfarande lite tjejigt (lila och rosa), Morgan har byggt "lådhyllor" som vi skall ha uppe på andra våning och dessa skall vitmålas och vedskjulet skall målas rött, så målning verkar vara det som gäller just nu.
Filip har varit ute en hel del idag och det är tur för jösses vad överskottsenergi det samlas i den lilla kroppen när han bara är inne för att det har regnat, idag har han återigen gjort vägar, det innebär att han kör med en liten dockvagn på gräsmattan och spåren bildar vägar som han antingen springer eller cyklar på.
Elin passade på att ta ett foto när han fått på sig Emmas moppehjälm och körde vagnen och gjorde vägar.


Ett roligt kort som Emma tog i djurparken i tisdags, man kände sig ganska klumpig och stor den sista veckan när jag var gravid med Viktor, men det finns ju faktiskt de som har det värre...........



Ha nu en riktigt skön helg!
Lotta

Hela gänget i djurparken

Vi lyckades pricka in helt rätt dag för att åka till Djurparken, jag och mina svägerskor tillsammans med alla barnen drog iväg imorse för att besöka Borås Djurpark och tillbringa fm där. Vi har haft en jätte mysig dag och alla har haft kul, det är väl inte illa när vi har 10 barn i ålder från 5 månader till 17 år, men djurparken passar ju faktiskt för alla åldrar. Vi har kollat in när sälarna fick mat och gjorde konster, grillat korv till lunch bland 5 miljarder getingar som ville dela all mat och dryck med oss, Filip fick ett getingstick på kinden, men som tur är verkar han ha pappas gener även där och reagerade knappt på det. Utöver alla djur som vi sett så har barnen åkt tåg, de minsta fick rida på hästar vilket var första gången för Filip och han var så stolt och det hela avslutades med fika och flera varv på "inte nudda marken banan".



Hela gänget samlat!

Nu öser regnet ner och jag skall ta en varm dusch och mysa ner mig i soffan och tända några ljus (när de två minsta kommit i säng).
Ha det så skönt alla vänner där ute och lämna gärna ett litet avtryck hos mig i form av en kommentar!
Kram Lotta

Roliga och sköna minnen att leva på.......

Regn och rusk och sista sommarlovsveckan börjar! När man var mindre och själv hade sommarlov kommer jag ihåg att jag tyckte att sommarlovet var jätte långt och sista veckan så längtade man riktigt tillbaka till skolan och alla kompisar.Men nu som  vuxen så svichar det bara till och så är 10 veckors lov över. Men 1 vecka är kvar att njuta och vi vi får försöka fylla den med roliga saker som tjejerna kan minnas tillbaka på när de har en tung skoldag och behöver piggas upp lite.  Emma kom hem från kusten och sommarjobb igår så nu är hela familjen samlad och det var ett bra tag sedan sist vi var det.

Men idag är det 10 augusti och min ena mosters födelsedag och eftersom jag vet att hon är här inne och kikar ibland så vill jag på detta sätt fira henne lite grann, Hipp hipp hurra på din födelsedag Mimmi!!!!

Inte alla som har en moster som försöker sig på Yoga mitt på Smögenbryggan eller???? för övrigt så är detta kortet från min möhippa som är en av de roligaste helgerna i mitt liv. så här kommer ytterligare ett kort från denna helg.


En av "alla" picknick-korgar avnjöts på en klippavsats med havet och solnedgången som utsikt, Tack alla ni som var med, det är nu 4 år sedan och vi borde verkligen göra om detta oavsett om vi har en möhippa eller bara en skön och rolig helg eller vad säger ni?



Det får vara allt för idag, lite nostalgi och sköna, roliga minnen, tänk vad bra det är med sådana en sådan här grå och ruggig dag.
Kramar Lotta

Skogens guld

Fredag morgon och första "arbetsveckan" efter semestern har gått, men man skall väl inte betrakta sina barn och hem som arbete men man ligger inte direkt på latsidan för det händer något precis hela tiden, -oj flög alla flingor ut ur flingpaketet och ut på golvet när man vände lite för mycket på det, aj lillebror slog sig när jag lyfte honom från golvet och han råkade få ansiktet lite för hårt mot golvet för jag släppte lite för tidigt och han kunde inte ta emot sig?
Lite så där är det lite till och från tycker jag men samtidigt så är det mycket roligt som händer och Filip är rätt kul just nu med alla kommentarer och Viktor som lär sig nya saker och ljud. -mamma det är "hupplöst"!

Igår em tog vi en tur till skogen för att ta vårt emfika där och få lite frisk luft, Filip cyklade och nu har han verkligen fått in rätta knycken, det går som bara den, ibland lite för fort och då stupar han men än så länge har det gått bra, inga såriga knän eller haka. Han har inspirerats av pappa tror jag för igår så gick det över stock och sten i skogen så snart kan filip hänga på när Morgan och Marcus ger sig ut med sina mountinbikes.



På vägen hittade jag till min stora glädje lite av "skogens gula guld"!! Visst , kantarellerna har kommit så nu blir det på med storstövlarna och ut att leta. Hade kameran med och var ju tvungen att fota lite.



Lite höstigt börjar det faktiskt bli trots att det är varmt och skönt i luften, jag hittade så himla fina grässtrån som jag plockade ett knippe av och satte in i köket väldigt fina där också men snyggast var de faktiskt att se på i sitt rätta element.



Fotot kunde ju blivit bättre men fotografen var inte duktigare än så här så det får duga tills hon gått sin fotokurs.
Nu har alla vaknat och det är dags att ta tag i dagens aktiviteter, en tur till gällstad och Lager 157 med Elin för att inhandla lite nytt till skolstarten och veckohandlingen såklart och senare i afton blir det en tur till Fristad för att fira TG som fyllde år igår.
Ha en bra dag och skön helg!
Kram Lotta

Så tittar solen fram igen

Onsdag morgon och solen har tittat fram, vad glad man blir av bara det! Skönt för idag är jag inte så pigg och känner mig lite smågrinig, har blivit lite för få sovtimmar de senaste dygnen. Viktor har börjat vakna flera gånger varje natt igen och Filip har mardrömmar men det är väl så det skall vara att ha småbarn?

Var det månne sommarens sista dopp som togs i fredags i Fristad vid Långesand? Hade en skön varm em på stranden och sedan åkte vi till TG och Aase för att grilla och avsluta semestern ihop för vi firade ju in den tillsammans första fredagen, jätte god mat trevligt sällskap TACK och vi kan väl fira något annat eller annan snart hoppas jag!


Elin och Viktor har lite strandbus.

Sista semesterdagarna tillbringade vi vid kusten med Anna och Marcus och lille Olle, vi hade det jätte bra och vädret var skönt, Morgan och Marcus tog en premiärtur med Marcus och Annas nya båt, de var som två småkillar med nya leksaker!


Blev tyvärr inte så många bra bilder för kameran hade blivit inställd på något konstigt manuelläge och alla blev suddiga tills jag upptäckte och justerade inställningarna men förhoppningsvis var det inte sista turen utan att jag får en nu chans att fota killarna i båten och fina vyer.
Elin och Filip på klipporna i Åsa
Godis är gott tyckte både Elin och Filip när de satt på pirkanten och kollade efter Morgan och Marcus.

Tog givetvis lite kort på Olle också och jösses vad fort det går och vad de ändrar sig de små liven.
Olle i knät på Anna i Åsa 3 augusti

Måndag tisdag har ju mest regnat och vi har pysslat inne, Elin fixar och flyttar runt på sitt rum vilket genererat en del saker som behöver nya platser och förmodligen en tur till tippen, men fint blir det!
Idag är det ju uppehåll och efter denna lilla datorstund så blir det nog att packa fikakorgen och ta en tur till skogen på picknick.
Men sist ett kort på min minsta prins som även går under namnet Nicke lilltroll eller nyfiken när han för första gången sitter i hängstol hemma och äter sin kvällsgröt, (det var faster Jessica som prövade först när vi var där på fika) och det gick jätte bra, så mycket lättare att mata honom även om en del fortfarande hamnar i hela ansiktet.

första gången i hängstolen

Med denna kille får man hänga med för allt går så himla snabbt, nu ålar han sig fram över golvet och han är mao inte kvar där man la honom från början. Han försöker skjuta upp rumpan och tar spjärn med fötterna så snart kan han säkert krypa.
sköt om er!
Kram Lotta

Tillbaka till vardagen igen.

Så var denna semestern över, Morgan har börjat jobba idag och jag är ju fortfarande hemma och är mammaledig men det är ändå inte samma sak som när vi är hemma hela familjen. På ett sätt är det skönt att komma tillbaka till lite rutiner igen men jag saknar det varma goa vädret. Konstigt att man aldrig blir mätt på solen, men vi får ju inte klaga för i år har vi haft en underbar sommar och semester. Känns som om vi hunnit med en massa saker, både varit runt och hälsat på vänner och tittat på nya saker men även hunnit med målning av huset och fixat en del andra saker här hemma. Har fortfarande ett dåligt samvete och det är vårt förråd som skulle rensats ut och städats upp men det har inte blivit av, kändes helt fel att tillbringa tid inomhus när solen strålade, så detta projekt har jag kvar.

Tänker nu visa några bilder från vår Gotlandssemester, hade ju ett par kanondagar på denna vackra ö. Jag har varit där över 10 gånger men blir lika frälst varje gång jag kommer över, det är som att komma till utlandet. Det finns så mycket att se och trots att det är mycket turister på ön så är det ändå inte så exploaterat med en massa fula försäljningsstånd med reklamtröjor och massa "skit" som det exempelvis är på Bohuskusten.

Vi bodde på ett vandrarhem vilket kunde varit betydligt mysigare och bättre men tack vare att det inte var så inbjudande att vara där så åkte vi runt och hittade mysiga fika/frukostplatser varje dag. Eller vad sägs om dessa frukostbilder?


Första morgonen blev det frukost vid Kovik, ett fiskeläge som ligger ca 3 mil söder om Visby, stanna till där om ni är på Gotland är jätte fint att strosa omkring vid de gamla fiskeläget och strandängen samt ta en titt i det lilla kapellet där det är populärt att gifta sig (vi försökte med TG och Aase men icke........)





Frukost på stranden, kolla stenarna så runda och släta, några av dem hamnade i kassar som släpades med hem, jag undrar hur många kilo Gotlandssten som fraktas per tur med färjan? Denna strand låg vid Fridhem och var helt fantastisk, vi satt i skuggan och tittade ut över vattnet och såg Högklint på ena sidan om oss och på andra sidan klippväggar in mot stan. 



Lite som vid medelhavet eller vad säger ni?


En bild på Filip när han promenerar ut på piren i Västergarn.
Det finns hur mycket som helst att visa från Gotland men det får bli vid något senare tillfälle.
Ha en skön avkopplande dag i regnet (nästan lite skönt faktiskt)
Kram Lotta

RSS 2.0