Fiskelycka.......

Idag är det Elins namnsdag och för att fira den så tog Morgan med sig henne ut på en fisketur imorse och snacka om "Fiskelycka" dels att få en mysig stund med sin pappa alldeles själv utan stökiga småbröder och sedan att dessutom dra sin första gädda och två rejäla aborrar.



Gäddan har vi ätit till kvällsmat och den var tillagad på ett mycket udda sätt, vi har ännu en gång varit försökskaniner när Morgan experimenterat i köket men som vanligt blev det jätte gott men jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag såg attiraljerna han hade när han skulle grilla och här nedan kommer korten på hur det såg ut när han tog av det från grillen, titta och bedöm själva, ni kanske förstår varför jag var lite skeptisk??





Det är gädda som fyllts med dill, pepparrot och kryddor och som virats in i tidningspapper och lades direkt på glödbädden i grillen, jag trodde pappret skulle brinna upp och att vi skulle ha mer kol efter än innan vi tände grillen men det blev jätte lyckat. Smaken var lite rökig och köttet var kritvitt. Till detta serverades ytterligare ett experiment, potatissallad gjord även den på grillen, dvs färskpotatis skivad med sås av yoghurt, vårlök och kryddor som lades i ett foliepaket på grillen, jag lovar att detta var gott så testa gärna själva!!

Förutom denna kulinariska upplevelse så har vi hunnit måla klart vår ballkong och veranda idag, så skönt och det blev så fint när allt det vita är vitt och inte träfärgat längre, nu skall det till lite "pynt" och möbler så blir det nog riktigt bra, men vad är det man brukar säga, "Rom byggdes inte på en dag"......

Lite mer syltkok har det blivit ikväll för jag och Elin var iväg och plockade 4 liter hallon till imorse och det kändes så bra att kunna stoppa ner ytterligare några burkar i frysen, gott att plocka fram under höst och vinter och genom att känna lukt och smak av hallonen kunna förnimma denna varma, sköna dag när det kanske både regnar och blåser ute.


Ett kort på mig när jag försöker vara lite huslig. Nej nu får det vara nog för idag nu drar sängen rejält mycket, skall bli så skönt att lägga sig.

Sov gott alla vänner, kramar Lotta

We are the family....

Hej på er i medelhavsvärmen, nu är vi tillbaka på hemmaplan igen och vi har haft några kanondagar på Gotland, denna ö som är en mina favoritplatser på jorden. Blir lika såld varje gång jag är där och nu var det 6 år sedan jag var där senast så det var extra kul att komma över och träffa Liza med familj. Skall berätta och visa mer om denna semester senare, men nu har jag ett foto att visa på min familj, inte ofta man får med alla på kort samtidigt i och för sig saknas Emma och Elin men det är ialla fall jag och mina syskon, våra respektive, pappa  och våra småbarn. Kan nog bli en förstoring av detta kort och kanske lite scrapping.



Det får vara allt för denna gången skall ut med penseln i högsta hugg igen och ge mig på balkongstaketet.
Kram Lotta

Saft, saft hallonsaft......

Ni som är uppvuxna med Smurfarna känner kanske igen texten "Saft, saft hallonsaft bättre saft har ingen haft"..........och varför svamlar jag om Smurfar och saft nu då? Jo jag har nämligen varit lite huslig och varit och plockat hallon och kokat just Hallonsaft och sylt. Jag är riktigt nöjd med resultatet fast man kunde ju hoppats på att det skulle bli lite mer, med tanke på vilken tid det tar att plocka bären. Men man får dricka saften och äta sylten med andakt, för hur gott är det inte med hemkokt hallonsylt till pannkakor eller våfflor. Mums det riktigt vattnar sig i munnen, kanske morgondagens lunch blir pannkakor?


Så här såg det ut i grytan.


Och här är resultatet, det blev lite mer sylt men den fick inte så fin förpackning och är därmed inte med på bild.

Viktor har nu börjat äta lite smakportioner av mat men igår kväll smällde han i sig en hel portion gröt och kolla här hur det såg ut.


Näe nu är jag hungrig efter ett par timmar med målarpensel i hand och det börjar lukta mat från köket där Morgan fixar något smaskigt som vanligt antar jag.

Ha en go kväll!
Lotta


Lyckan är gjord!

Så har ytterligare några semesterdagar gått och vi har spenderat dem hemma i vårt eget lilla "paradis" med målning av ballkong, veranda, trädgårdsarbete, stängselbygge, tvätt och strykning det låter kanske inte så kul men jag tycker inte att det är så illa som det låter vi har hunnit med att ta hand om både varandra och lillsyrr och hennes familj lite grann. Det är vardagliga saker som skall göras men får man in lite guldstunder där emellan så får livet lite "guldkant" ialla fall.
I fredags så fick Filip en egen cykel, och lyckan var verkligen gjord för hans del, så lycklig liten kille och han kämpade på och åkte upp och ner runt runt i trädgården han var helt genomsvettig när han kom in för kvällen och han sov riktigt gott och länge efter den ansträngningen. Det första han sa igår morse när han kom upp var, jag måste ut och cykla mamma! Då är det kul att köpa saker till barnen!



   
Det är en springcykel, dvs den har inga trampor och broms men ser ut som en vanlig cykel för övrigt. Man övar balansen jätte bra med den och det tog inte lång stund innan det gick med full fart. Här är vi på en em promenad och Filip cyklar.

vi har haft Anna,Marcus och Olle hos oss hela helgen och det har varit jätte mysigt trots att Anna inte är riktigt bra, men då har ju vi haft chansen att få rå om dem lite extra.

Här den lille prinsen när han lånar Viktors babygym en stund.


Och här ett kort på min lille prins och som ni ser så finns det ytterligare en ganska stor kontrast mellan kusinerna ja just det ögonfärgen, en så brunögd och en med så blå ögon.

Sköt om er i sommarregnet!
Kram Lotta

Några dagars semester vid kusten.

Hej allihop, nu är vi tillbaka hemma igen och precis som talesättet säger "borta bra men hemma bäst". Jag är verkligen hemmakär, vi har haft det hur bra och mysigt som helst men jag tycker det är så skönt att komma hem igen. Grabbarna har skött sig jätte bra, lite knöligt med sömnen, speciellt för Filip men han är för rolig just nu, det är mycket som är jobbigt enligt honom eller vad sägs om kommentaren till Thomas när han "tvingade" ner honom i sängen och låg bredvid och höll armen runt Filip för att han skulle ligga still, " Tobas det är jobbigt att sova dig"!!!
I söndags var vi hos Anna, Marcus och Olle i Ölmanäs och där träffade vi pappa och brorsan och Jolina så det var rena familjeträffen, jätte mysigt och det är verkligen inte så ofta vi ses allihop, tack Anna och Marcus för att ni fixade en mysig em tillsammans!
På kvällen gick vi till hamnen och Filip fick för första gången fiska krabbor, vilken lycka och så spännande att få ligga på bryggkanten och kolla ner i vattnet och sedan dra upp en krabba och lägga i hinken.





Olle har vuxit och är SÅÅ söt i allt sitt mörka hår och han är nästan lite brun trots sin ringa ålder hmm kan det vara lite "tattarblod" i honom tro, Viktor ser ut som en albyl bredvid sin lilla kusin dvs inte så mycket brunt pigment på honom, (han är lik mamma den lille stackarn).




Måndag em drog vi vidare ner på västkusten för att stanna hos TG och Aase i Apelviken, killarna skulle bygga stentrappa och altanräcke vilket också blev gjort och resultatet blev jättefint. Tyvärr var inte vädret riktigt badvänligt men det regnade inte så en strandpromenad och lite utevistelse blev det i alla fall, jag tycker det är så rogivande att strosa barfota i strandkanten och bara lyssna på havet och måsarna....... önskar att det blev lite mer sådant, men tack TG och Aase för att vi har möjlighet att komma även till er och få lite havsluft i lungorna.
Igår onsdag åkte vi till Olofsbo och hälsade på Emma, Elin och Kicki i stugan för det har blivit långt mellan gångerna vi ses nu över semestern, Emma har sommarjobb och arbetar på Tempo i Olofsbo, tänk vad fort det går snart är de vuxna och har sina egna liv (mycket sova och fest, eller vad säger du Emma??). Som vanligt när vi kommer till Falkenberg så blåser det och är inte tillräckligt varmt för strandliv. Men vi trotsade vinden och var på stranden en stund och Elin och Maja badade ihop med fam Pullis barn och hade jätte kul men Filip tyckte det var kallt i vattnet (mamma det är iiiskallt) och nöjde sig med att doppa benen och sedan ligga i sanden och köra med sin nya traktor som han fått av Aase. Igår kväll när vi kom hem kastade Filip sig i sandlådan och var där och lekte i ca 1 1/2 timma innan det var dags att sanera honom efter dagens lek.



Lite cykelövning på Elsas cykel hann Filip också med och när storasystrarna tröttnat på att springa bakom och hålla i så tog kusin Maja över,(snygg min va), tror att dom låter som en racercykel.....?????



Kan också visa lite av vad jag scrappat de senaste 2 veckorna, det går inte så snabbt men lite då och då så blir det faktiskt klart till slut. Detta är några kort som jag tog på Filip förra året när vi plockat smultron i dikeskanterna och trätt några på strån, jag blir riktigt nostalgisk när jag smakar och känner lukten av smultron det påminner om när jag var liten och var med farmor och farfar i Örsås, där fanns det smultron och det fick vi i små glasskålar med socker och grädde mmmmmmmmmmmmm vad gott det var! Kul att kunna göra detta även med mina barn och att se dem uppskatta dessa små fina saker från vår egen natur.



Det var allt i dagens rapport, får väl se när vi uppdaterar nästa gång men lämna gärna lite kommentarer det är så himla kul att se vem som tagit del av vårt lilla projekt.
Sköt om er alla, kramar Lotta

Sommartider hej,hej.......

Det är härligt med sommar  och sol, och även om det kommer en och annan skur så är det ju varmt och skönt. Vi har varit iväg på några dagars semester och vi har haft det jätte bra. Först  bar det av till Askersund och Skyllbergs Herrgård där vi hälsade på vänner, jag har aldrig bott på en Herrgård innan med det var riktigt fint! Vi bodde i "köksflygeln" och på em tog vi en promenad i parken och badade i poolen, lyxigt va?

Tack Christer och Helena för en trevlig vistelse och en mysig rundvandring i Askersund, dit kan jag rekommendera er att åka. En mysig liten stad med små mysiga gator och ligger precis intill Vättern.

På torsdagen gick färden vidare mot Kolmårdens Djurpark där vi hade en heldag, vädret var verkligen på vår sida, nästan lite väl varmt för djurparksbesök. Delfinariet och delfinshowen var en höjdare att se men annars så tycker jag faktiskt att djurparken i Borås är bättre.

Nej nu kan jag inte sitta här och pladdra längre måste ut och sätta upp en tipspromenadsrunda för Hembygdsföreningen, vi skall ha våffelcafe och tipsrunda i em.
Men vi skippar nog den och tar en tur ner mot havet, börjar hos Marcus, Anna och Olle och åker vidare mot Apelviken till TG och Aase och kanske en tur till Falkenberg för att hälsa på tjejerna vi får väl se vad vädret vill.

Ha en skön vecka kramar Lotta

Utmanad av Aase

Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss för när filip vaknade efter middagsluren och vi skulle ge oss iväg till Anna och Marcus så hade vår "stora" kille feber igen så det blev en hemma em/kväll med TV-mys och lite glass istället. Hoppas snart att vi kan åka till lillsiss och hennes två killar istället för jag riktigt längtar nu,över en vecka sedan vi sågs........
Här är födelseannonsen på lillprinsen Olle som var i GP i lördags om ni missade den.


Men för att återgå till min rubrik:
Jag har fått en utmaning av Aase faktikst lite roligt att kolla av sig själv ibland. men det är inte så enkelt som jag trodde men jag hoppas att ni som blir utmanade av mig tar er en funderare och skriver tillbaka om ni har lite tid över i semesterstressen.

Reglerna är enkla:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som står på min "Att-göra"-lista idag.....
* Ta hand om min små sjuklingar
* Njuta av vädret
* Tvätta några maskiner tvätt och hänga dem
* Stryka mitt dagsbeting dvs det som blir torrt idag.
* Sätta in resten av fotona för 2007 i album

Vad gjorde du för tio år sedan?
1998, vad hände då, jo jag gick första året på Ingengörshögskolan i Borås, jättekul men jobbigt för en som inte är så "teknisk". Bodde i Bollebygd med Tobbe.
Mamma var sjuk och vi svävade mellan hopp och förtvivlan, var på en jätte rolig och helt sanslös semester på Gotland ihop med Tobbe, mamma, pappa, moster, morbror och Agne och Lillan, (jag var chaufför hela veckan). Det är vad jag kommer på såhär rätt upp och ner.

Ställen du bott på?
* I Gräsryd med mamma och pappa
Första egna lägenheten i Rävlanda
* I Evas farmors hus ihop med Kattis och Eva (snacka om tjejsnack och tjejliv)
* 10 år i Bollebygd med Tobbe på Höga och Furubacken
* Grovare med Morgan
* 6 månader i Motala
* och nu är vi tillbaka hemma i Grovare (8 år)

Fem saker du skulle vilja göra om du blev miljardär/biljardär......
* Öppna egen butik här hemma
* Resa med familjen, finns så mycket att se både här hemma och ut i världen
* Trygga barnens framtid
* Leja in någon som hjälpte oss att inreda och renovera huset så som vi vill ha det plus ett spa i "hundskjulet"
* Anlita en trädgårdsarkitekt som fixade trädgården och en damm

Det var det, nu skall vi hitta några att utmana också, hmmmm med blogg det får nog bli några utan blogg också....

Marias Vrå: Maria gör så fina kort och är just nu i full fart med renovering av hus.
Anna lillasyster som har facebook
Cilla som scrappar jättefina kort och borde skaffa en blogg och visa dem på.......
Candore design: Johanna,  allpysslare, gör så fina smycken, scrappar, sjunger helt enkelt jätte duktig

Det får nog bara bli fyra för min del, eller förresten Aase du kan få tillbaka utmaningen för du är så himla flitig i ditt skapande och är så duktig så du kan säkert komma på nya saker att skriva!

Kramar Lotta

En hel vecka har gått och........

Ja en hel vecka har gått sedan dopet och sedan jag uppdaterade min blogg, måste skärpa mig hmmm. men det är ju så mycket nu i semestertider, jag bara skämtar, dålig ursäkt men jag har inte prioriterat datorn denna veckan när det har varit så skönt väder. Men idag regnar det lite och det är skönt att vara inne och greja lite.
För att återgå till veckan som gått och berätta lite om den för er som är intresserade så har det mesta gått ut på att vara ute och för Filips del så är sandlådan nya tillhållet, för honom finns inget dåligt väder.........man kan leka i sanden oavsett om regnet står som spön i backen, bara man har rätt kläder på sig. Tyvärr har jag inget foto på honom när han i måndags satt i sandlådan iförd regnställ och keps för att det inte skulle droppa i ögonen på honom, gissa om han var snygg och ren när han kom in?????

Men här är ett kort på F när han leker i lite bättre väder, observera "bubblorna/spottet" det låter ju när man kör traktor....


Lite mer om dopet kanske, ja ni som var med vet ju att Filip höll låda en hel del och undrade om Viktor skulle bada osv.. Jag kände mig lite stressad men det är väl bara att ta det för var det är, han är 2 1/2 år (idag faktiskt) och han är väldigt rolig och har så sköna kommentarer.
Det blev inte så mycket fotat på Viktor i dopklännig så jag gjorde ett försök att rigga en egen "studio" och ta lite kort men hur lätt var det med en liten "ål" iförd långklänning? Så fort jag la ner honom så flög ju benen upp och armarna började rycka och dra i klänning och rosett, kolla själva.


Men mamma vad är detta för trasa du fått på mig, så mycket tyg och grejer?

I fredags firade vi in semestern hos TG och Aase, TACK för god mat och dryck....hoppas detta blir en tradition (ja ja jag vet att jag "bara" är hemma men jag börjar ju också jobba snart! (om drygt ett år)

igår lördag hade vi en halvdag i djurparken ihop med 3 familjer från Filips föräldragrupp, vi hade en kanondag och varmt och gott var det. Här är Filip och Filip inne på barnens bondgård, de coola killarna i gänget...



Och idag är det söndag och vi hade lite sovmorgon (till 8) så skönt, tänk vad referensramarna ändras ,förut räknades knappast 8 som sovis men idag är det jätte länge. När vi åt frukost så testade vi att ha Viktor i hoppgungan och det tyckte han var roligt, stora killen snart det händer saker och han gör framsteg varje dag. Imorse räckte han ut handen och knyckte Filips napp ur munnen på honom och nu börjar Filip tycka att Viktor är lite rolig för han skrattar när han skojar med honom. 
(färgen på gungan är inte så killig men den har hängt med några år, typ 17)


Ha en fortsatt skön söndag, kanske blir det uppdatering imorgon för vi skall åka till lillsyrr och Marcus och lille Olle i em och då måste ju kameran med.
Kram Lotta

RSS 2.0