Höststädning i trädgården

Igår gjorde vi ett röj i trädgården och i vår hage, det blev rejält gjort framför huset för där finns inte en buske kvar, men vad skönt när allt gamalt är borta och det finns plats för nytt fräscht  till våren + att vi kommer åt att gräva bort allt ogräs som finns i dessa land, men det får nog vänta till våren. Det blev en rejäl brasa när allt ris, diverse lådor och grenar från flisning på åkern eldades. Vi hade en skön eftermiddag tillsammans och till och med trädgårdsstädning lockade hela familjen till både skratt och lite bus, det hela avslutades med att vi grillade korv som kvällsmat och det smakade jättegott. Filip tyckte att det var "musigt" att äta ute och att elda var spännande. Lite varmt blev det så vi hade jättelånga grillspett som Emma täljt till, men det blev sådan båge på att det var svårt att få korven att sitta kvar så någon hamnade nog i brasan.
Viktor trivdes ute bland löven och utforskade en massa saker på marken.


Nu skall jag och grabbarna åka till Öppna förskolan och leka och fika lite, senare i kväll är det dags för sista gången på fotokursen och det skall bli spännande att få se allas foton och få/ge respons på bilderna.

Ha en riktigt skön dag!
Lotta


Tröskning och experiment

Salig blandning på mina inlägg men så blir det när man är lite lätt vimsig och inte kan göra en sak i taget utan påbörjar minst tre saker samtidigt och så tar det säker dubbelt så lång tid att få det klart, men sån är jag!

I söndags var det dags för tröskning av havren och gissa om vi hade en lycklig son när han fick åka med pappa uppe på tröskan, det ¨dånar och ryker men lika glad var han ändå.


Det blev ännu bättre när kusin Måns dök upp och hjälpte till med att köra traktorn, och om inte detta är nästa generations månskensbönder i Avelsås så vet inte jag vem som skall ta vid? Eller vad tror ni?Igår kväll hade vi en lycklig jägare här hos oss som fällde sin första råbock och visst ser han stolt ut. Jag gratulerar även om det skrämde Filip rejält, det är inte alltid som han är så kaxig vår lille son, för han kom hem storgråtandes och upprepade hela tiden "mamma jag inte om jådjur" , men det blev inga mardrömmar som jag befarade utan idag har vi tittat i jakttidningar på både levande och skjutna rådjur och han tycker det är OK nu. Ibland är livet på landet ganska makabert men det är ju faktiskt livets gång och allt kött i köttdiskarna i affären, ja var kommer det ifrån.......


Sedan måste jag ju visa lite fotoexperiment som jag tagit nu på morgonen, för nu har jag ju lärt mig att ljuset och färgerna blir mycket bättre på morgon och i skymning när det är lite fuktigt ute, och visst ser det lite mystiskt och älvlikt ut bara bakom vårt hus en tidig morgon?


Och spindelväv syntes överallt i gräset när daggen hängde i den.


Nu är jag redo för en dag ute i den sköna höstluften och i em skall vi på Knytte jag och Filip,kanske kameran följer med och att ni kan få se några foton på vår lille "skogsknytte" (innan man blir Mulle så är man knytte).
Ha en go dag ni med!
Lotta

Härligt höstväder och fotokurs

Vilken blandning på rubrik va, men igår var jag iväg på fotokursens andra del och det var ju suveränt skönt höstväder. Vi var på Mölarps Ö i Fristad, så himla fint och så mycket att titta på /fotografera. Det finns så mycket i vår närhet om man bara tar sig tid att stanna upp och titta eller lyssna en liten stund. Vi var 10 stycken glada fotoamatörer som gav oss ut i naturreservatet med kamerorna i högsta hugg, vi såg förmodligen rätt lustiga ut där vi strosade runt och letade objekt att fota, men fotokurs kan innebära även en hel del graciösa inslag och vi fick träna smigidhet etc. kolla själva vilka självuppoffringar som gjordes för att få den "perfekta" bilden!
Sorry girls, hoppas ni bjuder på detta???
Men sedan kom det då till själva fotouppgiften som vi fick, det var inte alls så enkelt att få till som man kan tro, ju mer jag ansträngde mig desto sämre blev det tycker jag. Även om vi hade kanonväder så blev det då istället "för ljust" och vissa kort blev för mörka för att man fick motljus osv. men skam den som ger sig jag skall nog få till några foton som duger till vår gemensamma genomgång nästa måndag.
Men Filip lånade min kamera igår em och tog lite kort, kolla vad häftigt det blev, lite svårt för små händer att hålla stor kamera, titta i det lilla hålet och samtidigt trycka på avtryckaren, men här ser man ju bevis på att man inte behöver anstränga sig så mycket för att få ett roligt/bra kort...

En klar och tydlig vertikal!

givetvis fick han med en MASKIN och i detta fall gräsklipparen som han gillar att köra.

Ha en skön söndag i den goa höstluften så hörs vi senare i veckan!
Kram L

En vanlig onsdag

Så har snart ytterligare en dag i denna veckan gått, och dagen började med att jag körde Filip och Felicia (hans kompis hos dagmamman) till Gun-Britt och Elin till skolan, sedan åkte jag och Viktor till Aase och fick frukost. Lyxigt va att bli serverad frukost en vanlig onsdagsmorgon? Jättemysigt med lite vuxensällskap och vi har alltid mycket att avhandla när vi ses, jag fick bla se alla foton från deras Skottlandsresa och det är ju så man blir lite avundsjuk helt klart, dit skulle jag också vilja åka. Men så i nästa stund tänker jag nja kanske inte bussresa till Skottland med 2 småkillar????? väntar nog med detta ett tag......får nog bli badland i Danmark eller något sådant tillsvidare.

Några foton på grabbarna från dagen.

Viktor som hämtad från 60-70-talet i beige/brun plyschdräkt med en igelkott på rumpan, men så söt tycker jag.


Filip jättenöjd med att äta kvällsmat när det serverades "fritts" dvs pommesfrittes en av hans favoriträtter.


Filip hade med sig lite teckningar hem idag från dagmamman och det är väldigt kul att se hur han knepat och knåpat lite med de ekollon som han plockade häromdagen när vi var ute och gick och dem skulle han ju prompt ha med idag så då hade de pysslat lite tillsammans hos Gun-Britt.

Fåren har varit på rymmen ute i havreåkern idag så då blev det på med storstövlarna och ut med havrehink för att locka med dem på rätt sida staketet igen men snart behöver vi nog inte tröska åkern utan  fåren har gjort det själva, i och för sig rätt djur som skall ha havren men tanken var kanske inte att de skulle ha allt på en och samma dag.

Det var nog det mesta av dagens händelser men det kan ju hända en hel  del ännu för grabbarna har ju inte lagt sig ännu.
Ha en skön kväll och så hörs vi snart igen!
Kram Lotta

Hallå Kina och min lille gubbe!!

Denna vecka så är jag och barnen själva hemma för Morgan åkte till Kina i söndags men för att han skall hänga med lite i vad som händer här hemma så passar jag på och uppdaterar med lite vad vi gjort idag. Filip har varit hos dagmamman och var på bra humör när han kom hem fast ganska trött. Men lite macka i kroppen och gömme bakom ett par halmbalar piggar upp,


Viktor har börjat sätta sig upp själv från krypande ställning, tyvärr har jag missat båda gångerna och därmed finns inga bildbevis. första gången var det storasyster Elin som fick se honom och nu ikväll så har jag varit och tränat och då fick farmor se andra gången. Hoppas att det kan bli min tur imorgon och att jag har kameran framme.
Men här är ett kort på Viktor från dopet i söndags, det var matdags och mamma hade inte fått med någon haklapp så då fick vi vira in honom i en kökshandduk för att skydda nya tröjan, "man tager vad man haver"


Det får vara allt för denna lilla briefing, skönt att man kan "se" varandra trots att man är så långt ifrån varandra!
God natt alla vänner och vi hörs kanske imorgon igen!
Lotta

Long time no see

Jösses vad länge sedan det var jag uppdaterade men jag har haft fullt upp och inte hunnit prioritera detta helt enkelt!
Det har hänt massor med saker vissa bra vissa dåliga och några av dem har hamnat på foto så att ni kan få ta del av dem.

Filip har hittat en ny lek, han leker hund och kryper in och ut ur hundluckan i hundgården, går smidigt just nu men jag undrar när han blir för stor och fastnar???


jag har gått första gången på fotokursen och det var kul! men vad svårt det blev helt plötsligt att ta kort, man skall försöka komponera en bild innan man tar fotot, diagonaler, horisontaler, vertikaler, skärpedjup osv. Hur sjutton skall jag hinna med allt det innan jag skall knäppa ett kort på Filip? Allt går ju i 150 knyck med den killen???? Hoppas jag får lite tips och trix på lördag när det är dags för nästa steg på kursen dvs vi skall ut och fotografera.


Ett försök med närbild på Viktor. Tycker att ögonfärgen och mössans färg matchar rätt bra.
Vad har vi gjort mera, jo första gemensamma badkarsbadet för grabbarna Svensson,

De hade jättekul båda två och jag var genomblöt och helt slut i armarna efteråt.

Viktor har fått sina första tänder i underkäken och så här ser de små bissingarna ut.

jätteglad som vanligt och om ni undrar varför det är en golvbrunn i bakgrunden så är det för att jag hittade honom bakom draperiet i duschen. Han kommer långt nu på bara någon minut.

En av anledningarna till att jag inte hunnit uppdatera bloggen är att jag faktiskt har scrappat litegrann för att ge bort ett album till Olle idag när han döptes, jätteroligt att göra men då hinner man inte med att sitta vid datorn. Dessa fotokollage visar jag vid ett senare tillfälle men ni skall få se ett kort på den lille dopkillen SÅÅÅÅÅ söt i sin sjömanskostym!!!!!! (de stolta föräldrarna är ju också fina men den lille får ett extra plus.) Skall visa fler kort från det fina dopet senare.


Det får avsluta denna dagen för nu är det dags att krypa ner i sängen tror jag, har inte blivit så många timmars sömn den senaste veckan pga förkylning,, tänder, drömmar.
Natti natt och sov gott!
Lotta

Fler familjemedlemmar

Nja inga fler barn om det var det ni tänkte på, men vi har ju lite djur som kan räknas till familjen och dem har jag inte visat så flitigt här på bloggen så idag skall de få lite utrymme. Vi har fåren som går här ute i hagen och betar tillsammans med kvigorna, lammen är större nu än vad de är på fotona som är tagna i maj men de är som sötast när de är små.
Här är några av lammen innan de släpptes ut i våras.

Elins katt heter Tiger och är en riktig jägare, tyvärr så fångar han inte bara möss och råttor utan det är även en och annan fågel och ekorre som styker med, kanske det är därför som han ser så välmående ut??? Men en riktig kelgris är det iallafall.


Vi har en liten hund som ser ut som ett troll och hon heter Pila, en urgo tax som är snäll så hon nästan är dum. Barnen behandlar henne inte alltid så milt men hon gör ingenting, hon har lärt sig att när Filip kommer springande är det bäst att ta skydd under ett bord eller någon närliggande buske. Men igårkväll hade Filip och pila riktigt kul, de lekte jage, Filip sprang med ett badlakan släpandes på golvet och Pila sprang efter och hängde sig fast, jag vet inte vem som hade roligast hunden eller barnet? 

 
Filip är även kompis med fåren och här matar han en tacka med knäckebröd, det gillar dom! dock har han lärt sig att de kan stångas och buffas för sist när det var dags att väga lammen så blev han nersprungen av ett lamm och det var inte lika roligt som att gossa eller att själv vara den som jagar... nyttig läxa för honom kanske.


Nu är det uppehåll ute så det är dags att gå ut och få lite frisk luft och göra av med lite energi (inte min energi men däremot Filips)!
Lotta


RSS 2.0