Lika som bär???

Nu var det måndag igen och helgen har varit full av aktiviteter. Fredagkvällen hade Elin sitt 12-års party et innebar en tjejkväll med middag och filmmys. Lördagen började med en "Vårpromenad" för Hembygdsföreningen, dvs vi gick en sträcka var och städade dikena, inte så värst betungande när vi var ca 30 vuxna + en massa barn, men visst blir man förvånad över vad människor kan med att slänga ut från bilen? På kvällen hade vi som plockade skräp lite gemensam picknik och trubadurkväll,trevligt men vi drog oss hemåt tidigt. Söndag innebar en del plock här hemma och lite besök av vänner som ville kika på alla våra lamm. Sedan var helgen över och som sagt nu är det måndag igen och jag tänkte uppdatera min blogg med några foton på grabbarna i lika kläder som de fått av TG och Aase som är Viktors faddrar, visst ser de goa ut i Tigerpyjamas och SVEA-mössor. Filip har sovit i sin varenda natt seda han fick den, Viktor klarade bara en natt.........sedan var det dags för ny tvätt.

image18

image19

Det var väl allt för stunden men jag kanske hinner med något mer innan dagen är slut, skall ju ut i det sköna vårvädret och kameran hänger med, har ju fått en ny av Morgan för att kunna ta bättre bilder, allt hänger väl inte på kameran för jag skulle nog behöva gå en fotokurs, får se om det kan bli någon sådan till hösten.
Ha en skön dag! Kram Lotta

Livet på landet....

Igår var ju en kanondag, vi var ute i stort sett hela dagen och på kvällen var vi ute och plockade sten på åkern som skall sås idag. Det är livet på landet det, alla barnen var med och det kändes lite som Bullerbyn men allt blir faktiskt lite roligare när man hjälps åt, och trots att det finns hur mycket sten som helst så tog det inte så lång tid men vi hade ju traktorn som hjälpmedel för att bli av med dem, förr bröt och bar de för hand så det är inte konstigt att människor emigrerade till USA. Några kort som visar jordråttorna på åkern.......

image16
Peter kör traktorn och Lisa och barnen plockar och lastar sten.

image17

Filip på väg till traktorn med en sten i handen.

Idag vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på men solen skiner ju även idag så det blir nog en del uteaktivitet i trädgården och på em får vi besök av Calle och Catrin.
Ha en skön dag i solen.
Lotta

Tävlingsbidrag

Har tagit mod till mig och skickade in ett bidrag till Handstämplats tävling, jätte kul att vara med i en tävling oavsett om man vinner eller inte, man blir liksom lite mer taggad av att ha något att "tävla" om. Elin har gjort ett kort som hon skickade in till samma tävling, visst är hon duktig? Vi var på en distresskurs ihop i lördags och det var kul, men vad svårt det är att lyckas med skuggor, nyanser osv. men öva, öva är väl det som gäller. ingen är väl proffs med en gång!! Tack Kajsa för barnvakten som du även ställde upp med på Handstämplat och tack Sassa för en kanonkurs. Kan verkligen rekomendera er att gå denna!!
Här är våra tävlingsbidrag, äntligen något nytt att lägga ut på min lilla blogg.


image14

Elins kort som är målad med akvarellpennor, men nästa alster blir nog med hennes nya distressfärger.

image15

En LO på min bonustjej Elin när hon förra året i april färgat sitt hår, är nöjd med bilderna och färgerna passar helt rätt in på Elin, dekorationen är lite Elin det också, sprallig och lite rufsig. Den satt på julklappsmuggen hon fick och givetvis så tog jag vara på den för den kunde ju komma till användning....

Nu är det dags att gå ut en stund till i det underbara vädret, att sol kan väcka så mycket lust och känslor!!
Ha det gott alla bloggvänner!
Lotta


vilken dag!!

Idag det fredag och visst är det en härlig dag! Solen lyser och fåglarna kvittrar precis överallt så trots en rejäl förkylning och feber så tycker jag att livet är helt ok idag. Trist bara att det inte blir någon tur till Aase idag och därmed inga nya kläder heller, men det får bli en annan dag. Barnen och jag har varit i ladugården en stund och tittat till lammen och tvätta får man ju passa på att göra när man äntligen kan hänga ut tvätt. Men nu blir det inte så mycket mer gjort idag, skall äta en bit pizza och sedan krypa upp i soffhörnet. imorgon skall Elin (min lilla bonustjej) och jag på distresskurs på Handstämplat, skall bli jättekul att lära sig något nytt.  Elin fick kursen av farmor och farfar i födelsedagspresent. Skall visa ett av hennes alster snart men vi har skickat in bidrag till tävlingen på Handstämplat så  vi väntar till den är avgjord.

SÅ Inga nya LO att visa men lite foton kan jag lägga ut.

Här en bild på småkillarna i mitt liv
image13
Ha en skön fredagkväll
Lotta

Lördag igen .........

Så skönt med helg men vart tog den sköna vårsolen vägen? Denna omgång med snöblask kunde man ju klarat sig utan eller?
Men vi har i och för sig sysselsatt oss med inomhusaktiviteter idag ialla fall för Filip den stackarn har 40,1 graders feber och är jättehängig, vilket ni kanske kan se på kortet, han är inte sig lik. Som tur är har lillebror klarat sig än så länge..... Vi har bakat tårtbottnar och frallor till Elins kalas imorgon, och baka tycker Filip är kul eller rättare sagt smaka på deg och smet är nog det som är roligast.

image10

Men veckan som varit har ju erbjudit några dagar med kanonväder och det har vi försökt ta vara på och varit ute så mycket vi bara kunnat. vi tycker att våren kommer när våra får börjar lamma och det har de gjort. Barnen och jag brukar ta en tur till ladugården varje dag för att kolla till dem och se om det kommit några nya tillskott i vår fårfamilj. Visst är de söta de små ulltottarna, Filip brukar leka tafatt med dem vilket kanske inte alltid är lika uppskattat av djuren som av honom men han vill ju så gärna hålla dem en stund och då måste man ju springa för att kunna ta dem?

image11

Måste ju visa att även Viktor är med på våra upptåg men han gör inte så mycket väsen av sig i vagnen utan sover oftast snällt.
image12

nu är det dags att fortsätta dagen bestyr med lite mat och blöjbyte på Viktor, må så gott allesammans och ha en riktigt skön myshelg! Passa på att ta vara på blötvädret genom att mysa ner i soffan och ha det gott.
Lotta

Award


Tack snälla Aase för denna utmärkelse , , har ju inte någon rutin på bloggandet ännu men hoppas att det är så här jag förväntades göra?

image8

Fick denna av Aase och känner mig jättestolt, mitt syfte med att blogga är ju att dels att göra något som jag själv tycker är kul, samla energi och inspiration från andras bloggar samt att få dela med mig av egna tankar och upplevelser.
vem skall man nu skicka denna award vidare till? Man skall lägga upp den på sin egen blogg och sedan utnämna 5 stycken personer som inte redan fått utmärkelsen på sin blogg. "Award parties must nominate five people who have not received the award. The blogs that receive the award must post the award banner on their site"

Inte så lätt att välja ut enbart 5 personer men här kommer mina val denna gång.

Johanna. för att du är en så glad och frisk fläkt, inte varje dag man blir erbjuden barnvakt när som helst och någon som bönar och ber att få ta med sin son till djurparken!! Tack, skönt att kunna få någon timma att gå på stan och köpa något nytt till garderoben, få möjlighet att prova!!!

junitjej: för att du var så gullig och lämnade kommentar på min lilla oansenliga blogg, så kul att få uppmuntran från någon som man faktiskt inte känner TACK!

Anna: Min fantastiska lillasyster för att du alltid stöttar och ställer upp! Ser fram emot en sommar tillsammans på landet med våra "småprinsar"!

Cilla: för att du alltid är så glad och uppmuntrande och supportar trots att du själv kämpar på i lite motvind!

Ethel: för att du gör så fina LO, har varit inne på din blogg många gånger och fått inspiration TACK!

Skulle lagt in länkar till era fina sidor men jag vet inte riktigt hur man gör och för att få in min Award någon gång så blir det inte bättre än så här för nu är det en mycket liten kille som vill ha mat och då är det bara mamma som gäller för tillfället.

Kramar Lotta

Min vän och "scrappinspiratör"

Nu var det ett bra tag sedan jag la in något nytt, men nu har jag knåpat ihop en LO på min vän Aase (angel60.blogg.se) hon är verkligen en vän och klippa. det är Aase som "dragit" in mig i scrappvärlden och det är man ju inte ledsen för! Hon är jätteduktig och scrappar mycket och ofta, jag och mina pojkar har många gånger förekommit på hennes LO och nu tycker jag det är dags att hon själv får vara med i cyberrymden på en LO som hon själv INTE gjort. Jag har gjort en tolkning av Peterlinas skiss (veckansskiss v13) på Aase när vi var i fjällen förra året, vi hade en jätte mysig vecka ihop med våra familjer trots lunginflammation och lite töväder. jag är själv nöjd med mitt val av papper och komposition med knappar osv. Jag köpte papprena på scrappmässan i lördags, vilket ställe, massor med scrappare och mängder med prylar. Men kul hade jag och en del saker fick jag allt med mig hem, nu saknas nog mest bara tid för att sätta sig och göra något av dem!
Ha en fortsatt skön kväll, och Aase detta är ingen hämnd utan jag tycker att du bör hyllas i scrappvärlden för alla ideer och den inspiration du gett mig och många fler! Visst är korten bra!
Kram Lotta

image7


RSS 2.0