Ny bloggadress!!!

Hallå ¨på er!
Hoppas ni haft en skön helg och att veckan börjat bra för er. Jag har med stor hjälp av Anna (Minigrisen) skapat en ny blogg under helgen, TACK snälla Anna. Innehållet kommer att vara detsamma som här men jag skall förhoppningsvis på ett enklare sätt kunna uppdatera och göra lite mer "design" på bloggen själv utan att behöva kunna HTML-kodning och allt vad det nu kan heta!
Jag hoppas att ni fortsätter att besöka mig men att ni då kikar in på min nya adress Lottaspyssel.wordpress.com.

I have change my blogg to a new blogg adress lottaspyssel.wordpress.com 


vi ses där/see you there!
Lotta

Ögon /Eyes

Vilken härlig dag, solen skiner och vi hade 13 minusgrader imorse. Efter frukostbestyr och påklädning var det dags för en tur ut i det sköna vädret för att insupa lite D-vitamin och ta död på alla eventuella förkylningsbakterier. Filip tog sin "motorcykel" dvs hans vanliga balanscykel och sedan bar det av mot skogen eller rättare sagt det blev in till grushålan där det finns en uppkörd crossbana som Filip absolut skulle testa med sin cykel. Han kämpade upp och ner i den oländiga terrängen och idag var ju allt stelfruset så jag var lite orolig när han susade ut i nerförsbackarna att han skulle slå sig rejält, men han bara stånkade lite och sedan upp igen. Jag och Vikor tittade glatt på och dukade fram lite fika så efter lite varm saft och smörgåsrån tog Filip en sista runda och sedan gick vi hemåt.
Tyvärr blir det ingen bild på MC-föraren idag men ni skall få se ett par verkligt blå ögon! Gissa vems, ja just det min minsta lille goding har dessa fantastiska ögon.

Några ord för att förklara för mina engelsktalande vänner vad som hänt idag!
Today i have been on a picnic with my children, the oldest one has a bicycle that he pretends is a motorbike (he is three years old) and he wanted to go to a place where a friend to us has a  MC-path (cross). He drived with his bicycle up and down for at least one hour and i was afraid that he should fell and hurt himself but after that we had eaten our picnic we went home again. I dont have any photos of this adventure but here is a photo of really blue eyes. It is my youngest son that have this wonderful eyes.


Nu skall jag gå och packa min träningsväska för att åka in till Borås och köra ett skivstångspass, skall bli kul att testa detta och se hur det verkar jämfört med mitt och Jessicas pass som vi kör på tisdagar i Hökerum.

Ha en skön fredagskväll och passa på och njut av att ha en hel helg framför er!
Have a nice week end!
kramar Lotta

Jag ska måla hela världen lilla mamma........

Ikväll har jag en lycklig son, han fick nämligen vara med M och måla sitt rum. Elin har haft detta rum innan och en vägg är mörklila och resten ljuslila så nu är det dags att göra om detta till ett lite mer "killigt" rum. 3 väggar skall målas ljusbeige och den lilla väggen under snedtaket skall tapetseras med en randig tapet "plain stripes", skitsnygg tycker ju givetvis jag eftersom jag valt den!
Filip hade på sig sina arbetsbyxor och fick ha en egen roller och han målade för glatta livet.Nu är det dags att sjunka ner i soffan och bara slappa en stund innan det är dags att sova och i natt hoppas jag att grabbarna sover lugnt utan kliande utslag och växtvärk. Men imorgon är det ju fredag så då får man vara lite slö, förhoppningsvis blir det en liten skogstur med varm choklad och macka i ryggsäcken sådant piggar alltid upp.

Ha en skön kväll!
Lotta

Skogspromenad (krokig, kedja)

Äntligen lite frost igen, att lite kyla kan pigga upp och göra så mycket på humör och sinne! Dammsugit och fejat lite här hemma innan jag paltade på mig och Viktor kläder för att ta en skogspromenad, så skönt att komma ut en stund och givetvis tog jag kameran med mig. Knäppte bilder på lite av varje på vår runda och det finns ju saker att fota precis överallt om man bara vill, alla teman som är aktuella för utmaningen snurrar ju i huvudet på mig och jag försökte hitta lite kul men framförallt mina egna vinklingar av dessa.

En granrot som verkligen fått ta en krokig väg för att hitta fäste i marken.

Kröp in under granen och fick arrangera lite genom att bryta av lite ris för att få en bättre bild, inget som jag normalt sett kanske skulle fotat men just därför är det lite extra kul att experimentera nu när jag har en anledning att leta annorlunda motiv.

Letade även efter en kedja och här tycker jag att jag hittade ett bra exempel,


Inte så pjåkigt va? Filip blir ialla fall glad när han ser att jag fotat traktorn (även om det bara är delar av den som syns). Och nu är det dags att sticka iväg och hämta honom från dagmamman så tack för idag och ha det så bra!
Kram Lotta

Nu har 5-öringen trillat ner, Tema 189 av 365 MÅNGA

Ja nu har 5-öringen trillat ner och jag tror att jag fattat det där med teman för utmaningen, att det skulle ta sådan tid hmm...
Idag har jag ägnat delar av dagen åt att slänga ut granen och attans vad mycket granbarr det låg på golvet efter att jag plockat ur allt pynt och belysning. därav en bild på en hög med barr och temat blir idag MÅNGA .De teman som jag valt till bilderna i gårdagens inlägg är:
Kortet på Tiger 289:365 Mjuk och len
Krokuslökar 134:365 Hopp (eget tema istället för Grunge)

Ha det gott!
Lotta

Fotoutmaning 365-dagar

Jag har antagit en utmaning där det gäller att ta och publicera 365 st foton under 2009, tänkte att denna utmaning kanske kan vara ett steg i rätt riktning för att nå mitt mål/förväntning om bättre kunskap i foto och bildredigering. För visst är det så att "övning ger fördighet"?
Utmaningen heter 365 Foton 2009 kika gärna in där ifall du blir nyfiken och kanske vill utmana dig själv eller någon annan, alla regler och info du behöver finns på bloggen. Men upphovskvinnan till denna briljanta ide är Julie och hon finns i Kanada så man har möjlighet att öva sig även i  språk (om man vill), snacka om att slå två flugor i en smäll. Man skall ha med denna Banner
      på sin blogg för att deltaga i utmaningen men eftersom jag är urkass på hur man får in den i "marginalen" så får det ligga så här så länge tills jag kan få lite proffshjälp.
Jag ligger ju några dagar efter för det är ju redan 13 januari, men det är väl bara att sätta igång och fota och jag har ju faktiskt tagit en hel del kort redan på kalas, barnen och en del andra saker, får se om det går att göra något av dem? Men här kommer mina 3 första kort till utmaningen.Dessa stackars krokuslökar kämpar tappert i ruskvädret, bilden är tagen igår 12 jan 09 och det känns inte som om våren är i antågande riktigt ännu då det både regnar och blåser på tvären men jag tycker att dessa små lökar ger lite ljus i tunneln. Mitt tema på denna bild blir därför 134:HOPP. (ersätter Grunge i min temalista)

Medans regnet vräkte ner låg vår "lilla" katt och gosade ner sig i sin korg uppe på pannan och jag knäppte av ett par bilder som jag har suttit och lekt med i PS, wow vad mycket det finns att göra där.

Här är originalbilden, nja kanske inte riktigt hela sanningen, jag har mörkat ner den lite och ökat upp färgmättnaden.
Temat i utmaningen blir 289:Mjuk och len

Nästa bild som jag lekt lite mer med!

Kanske inte helt perfekt men kul var det att experimentera lite.

Som sagt detta är mina 3 första bilder till utmaningen men fler kommer, jag lovar.
Ha det gott!
Lotta

Barnkalas!

Idag har Filip haft barnkalas, 10 glada barn som rusade/kröp runt i HELA huset och stojade och lekte. Så kul att se alla barnen lika förväntansfulla och spända inför paketöverlämning och öppning. Filip var jätteglad för sina nya fina saker men bäst var att få ha så många vänner hemma hos sig och kunna leka med, nåja ibland lekte de inte bara utan Filip fick ett litet utbrott när de försökte leka med eller som han säkert trodde TOG hans kära traktor "stora Blå", men det löste sig och med tanke på att han inte är så van vid att samsas med många jämnåriga och dela med sig av sina saker så gick det väldigt bra.
Det bjöds på Igelkottsmos, tårta och givetvis hade vi en fiskdamm!

Spindelmannentårta var mycket uppskattat och NEJ jag hade inte fixat den själv, var så bekväm inför detta kalas att jag köpte en. Men jag hade pysslat lite extra med godispåsarna istället för att få dem lite personliga,
mest för att jag själv tyckte att det var kul och är det , det första riktiga barnkalas man anordnar så kan man väl få lägga lite extra tid även på struntsaker............

Nu får det vara nog med kalas och firande på ett tag för efter alla helger och kalas är det hög tid att komma in i vardagen och lite rutiner igen och för att komma närmare mitt mål om träning 2ggr/v så gjorde jag och Jessica  vårt gympaprogram igår fm och det kändes helt OK, hoppas bara att jag kommer ihåg det på tisdag när det är dags att köra det "live" inför hela gruppen! Ni kommer väl?
Eftersom vi använde vårt kontor kombinerat som lekrum till träningslokal hade vi ju lite extra hjälp,

Men det skall väl börjas i tid och denna lilla klätterapa var ju inte sen att ta sig upp och över min stepup-bräda.

Ha nu en riktigt skön söndagskväll och TACK för alla kommentarer som jag fått, jag blir så himla glad för varenda en som poppar upp!!!!!
Kramar Lotta


2009 Nytt år nya möjligheter!!!!

Hoppsan, hoppsan, (som Filip brukar säga), vilken rivstart det blev på 2009, med förberedelser för min, Filip och Annas födelsedagar, vedhuggning och alla andra saker som bara skall flyta på och som blivit liggande över jul och nyårshelg. Konstigt att det blivit så att vi alla tre fyller år samtidigt (jag först och sedan A och F på samma dag) Som sig bör så firades vi med varm choklad och vispgrädde, ostmacka och sång på sängen.


Men nu är alla firade och man är ett år äldre och det känns helt OK! Roligast var ändå att se F´s lycka när han öppnade alla paket, han visste inte vad han skulle börja med utan påbörjade flera och sprang mellan dem och rev lite här och där.


Glad 3-åring som visar upp ett fint kort som storasyster gjort åt honom

Om det undgått någon så är TRAKTORER det som gäller hos min son just nu och traktorer fick han, både stora, små och sådana som LÅTER!

Här låter han lillebror åka med på släpet på sin nya fina "trampetrake".


Men nu så börjar ju vardagen igen och jag måste säga att det är ganska skönt faktiskt. Det är samma sak varje år att man ser fram emot julhelgen och alla lediga dagar tillsammans och sedan så svischar det till så är allt över men det är nog så det skall vara och jag är helt nöjd med allt som vi hunnit göra och alla vi hälsat på.

När jag kikat runt på olika bloggar så har många visat upp sina top-10 bästa scrappalster eller foton osv för 2008, jag väljer att titta framåt på 2009 och visar därför lite av mina önskningar och förväntningar för det nya året. Det känns som att det kanske blir lättare att uppnå och komma till skott om jag skrivit ner dem och visat dem för er, då kan jag ju inte avfärda saker lika lätt utan det ger mig lite extra press vilket jag tror att jag kommer att behöva.


Som sagt vi får väl se i slutet av året hur mycket som jag uppnått? men jag skall göra mitt bästa för att nå ända fram och jag hoppas på peppning och påhejning från er!

Nu är det dags för lite musikletning till nya gympaprogrammet för VT2009, lite sent ute med tanke på att vi drar igång nästa vecka men det skall nog gå.

Ha en skön kväll och jag utmanar er nu till att lämna en kommentar på alla bloggar ni besöker under denna och åtminstonne nästa vecka!!!!!
Sköt om er!
Lotta

Gott nytt år!

Jösses nu är det redan 2009 och jag är snart ett år äldre IGEN! Hoppas ni alla har haft en bra nyårsafton och en bra början på 2009, själv har jag haft en par sköna dagar vid havet tillsammans med familjen och TG och Aase. Lite annorlunda och väldigt lugnt vid kusten så här års, men väldigt kallt, Filip och jag tog oss en tur ner på stranden i tisdags em och kollade hur det såg ut vintertid. Jag tycker att det är rogivande härligt att strosa på stranden och Filip krashade isfläckar och slickade lite på isbitar, vilket han slutade med när vantarna blev blöta och fulla med sand för då spottade och fräste han mest.

mums mums............ nä då var det bättre upp med nyårsmenyn som jag och Aase blev serverade, ja så lyxigt har jag det, Morgan och TG lagar alltid maten på nyår och så även i år. Menyn bestod av:
Käringöbakelse till förrätt.....kolla in så snygg den var


Varmrätt:

Strutsfile´ med svampsås och rostade potatisklyftor


Och till dessert fick vi filodegsknyten med kryddpepparkryddade bär och vispgrädde.

Inte illa va? jag funderar på att anmäla M till någon form av matlagningstävling....kanske nästa säsong av "Halv åtta hos mig"?
Efter hela denna måltid så var jag jättemätt och vi skålade in det nya året på altanen och tittade på fyrverkeriet som sköts upp från Varbergs fästning, så mao jag har haft en jättebra nyår tillsammans med goda vänner!

Hittade en liten utlottning på Annastillas blogg, en fin och peppande bild för årets nya utmaningar, kika in om du också vil vara med.

Gott nytt år allesammans!
kramar Lotta

RSS 2.0