Nu är Viktor döpt

Idag pustar jag faktiskt ut lite grann, för nu är dopet över. För trots att jag gjorde det enkelt för mig och bara bjöd på fika och vi hyrde vår fina lokal i Hembygdsgården så krävdes det ändå en del förberedelser och bakning. Men jag tycker själv att det var jättefint i kyrkan och fikat blev också bra.

Tack alla ni som kom och gjorde vårt dop för Viktor till en högtidsdag att minnas! Tack Johanna för din fina sång, jag blev ju som vanligt lite gråtmild och tagen när du sjöng.
Viktors faddrar är våra vänner Thomas och Aase och de ställer verkligen upp till 100% både på barnen och oss, tack för all hjälp med städ och disk! Tur att även Aases kamera fotade en del med Sofia bakom spakarna för med vår kamera blev det inga kort tagna i kyrkan då hela familjen stod längst fram men Emma fixade en hel del bra bilder på dopkaffet.



Huvudpersonen ser väl nöjd och trygg ut på Thomas arm



En bild på kaffebordet.

Fler bilder kommer när jag edigerat klart dem. ha en skön måndagskväll, va är det ingen fotboll??? men så tråkigt då........
Kram Lotta

Kompisar

idag är det fredag, ja jag vet förra gången skrev jag ha en fortsatt bra tisdag men det var i själva verket onsdag? Hela den dagen var jag totalt förvirrad, först snurrade jag till det med bloggen på em gjorde jag mig iordning och åkte glad i hågen iväg för att hämta Filip hos dagmamman och vidare för att träffa tjejerna i Viktorts föräldragrupp. När jag kom till Caroline så var det ingen hemma och ingen av de andra tjejernas bilar hmmmmmm, ja ja jag har nog tagit fel på dag vi sa nog att vi skulle träffas som på torsdag så lite besvikna var både jag och Filip men vi kom på att vi kunde ju ta en fika hos farmor och farfar istället när vi ändå var i Nitta så det gjorde vi. Men när vi kom hem så hade Caroline ringt och undrat var jag var, då visar det sig att det var rätt dag men jag har ringt på i FEL hus!!! Snacka om förvirrad människa, jag har inget till mitt försvar, är bara sådan just nu.

Men resten av veckan har gått lite bättre och idag har Filip för första gången en kompis här och leker, tänk va de blir stora med en gång! Ringa till kompisar och leka, men vad kul de har trots att Oskar är 3 år äldre än Filip. Vi bakade lite muffins imorse för att ha och bjuda på när de kom och som ni ser så blev det lite smet över till formarna trots Filips "provsmakning".




Lillasyster Felicia fick stanna en stund och fika innan det var dags för killarna att få härja fritt en stund.
Men här myser barnen i puffarna framför TV:n, det tar på krafterna att leka.



Ha nu en riktigt skön fredagkväll och ta vara på er!
Lotta


Inspirerad.........


Idag känner jag mig inspirerad, var i en fantastisk butik i söndags den ligger mitt ut på landet i Alboga och jag hade aldrig hört talas om den men vilken affär!!!!! Storegården heter den och jag kan rekommendera er att kika in på hemsidan för där säljs inredningsdetaljer, möbler, trädgårdsgrejer, sylt, band ja en massa kul saker. De hade en så mysig sak i sin trappa och  jag var bara tvungen att köpa träbokstäver för att kunna göra likadant hemma, men det krävs visst lite slipning, målning etc innan jag kan sätta dit mina ord säger Morgan och med tanke på hur lång tid mitt senaste slip och målningsprojekt tog (en stol) så kan det nog ta lite tid innan jag får till trappan, men tids nog så blir det säkert gjort (förmodligen med massa hjälp av Morgan) men jag fick så mycket lust att fixa till saker här hemma och just nu håller jag på och klär om stolsdynan till min stol för jag var i Borås igår och köpte tyg och det kan nog bli några fler kuddar till sängen också.



Min stol som jag köpte på auktion för ca 3 år sedan och nu först är den slipad och målad och står på verandan men nu skall den få flytta in i sovrummet.



Nytt tyg som skall på dynan, lite puligt men det är på gång......

Ha nu en fortsatt bra tisdag.
Kram Lotta


En mysig midsommarhelg

Så var det måndag igen och vardag, men jag har haft en kanonhelg trots lite regn och blåst. har varit hemma hela helgen och midsommarafton firades med god mat och dryck tillsammans med TG, Aase och pappa mestadels inomhus men en liten promenad på kvällen för att få maten att sjunka lite och givetvis var jag tvungen att plocka en midsommarbukett, men jag skippade det där med att hoppa över 7 gärdsgårdar (jag har ju redan min drömprins).



Min minsta prins har lärt sig att rulla runt på mage och ligger nu ofta och kikar så här.



TG och Aase blev kvar hela helgen för midsommardagen snickrades det vedskjul och jag och Aase passade på att scrappa, så kul att pyssla tillsammans och jag fick lite gjort mellan matlagning, amning och blöjbyten. 2 färdiga LO som jag är rätt nöjd med och ytterligare en på gång.



Denna blev så mysig i färgerna tycker jag själv och den är gjord efter en av Aases egna skisser men med min tolkning, tack Aase för de fina papprena! Det är Filip som är på babysim med pappa och han var verkligen som en fisk i vattnet, det var verkligen kul att gå på detta så jag hoppas det blir av med Viktor också!



Den första Lo till Viktors eget album, har gjort en liknande tidigare på Filip som sitter i hans album så nu är det bara att fylla på............

Ha nu en fortsatt bra måndag och tack alla som lämnar kommentarer, SÅÅ himla kul att se vem som varit inne och kikat på min lilla blogg.
kram Lotta



"Mosters lilla Olle"

Nu har jag äntligen fått träffa den lille godingen, SÅÅÅÅ fin och så liten och oskyldig. Det är inte klokt, min lille Viktor blev ju helt plötsligt stor trots att han bara är 3 månader.
Anna såg oförskämt pigg och fräsh ut för att ha genomgått en förlossning för 5 dagar sedan, men så är hon ju en kämpe och världens bästa syster och nu även världens bästa mamma för lillprinsen Olle! Ja nu är nog namnet bestämt och det blir Olle och det passar perfekt.
Givetvis var kameran med och här kommer några foton som vår egen pressfotograf Emma tagit. Kolla in dessa mörka ögon och vilken kalufs han har.



"Moster fick hålla honom en stund och här är jag tillsammans med alla tre småkillarna, filip så stolt över sina bebisar.



Men ni kanske tycker att jag inte är tillräckligt patriotisk som sitter här vid datorn istället för att kolla in matchen mellan Sverige- Ryssland, (ja jag vet ialla fall vilka de möter) men jag hör övriga familjen kommentera och det låter inte som det går något vidare trots att vi försökt heja på med lite extra utstyrsel................ eller vad sägs om vår eget lilla Sverige fans? Glad är han ialla fall.



Men det verkar inte som att ens denna glade kille kan hjälpa Sverige just nu men mig roar han rejält.
Sov gott nu
Lotta

Djurparken

Igår var Filip med Johanna på Borås Djurpark och jag fick en dag på stan tillsammans med Elin och Viktor, Tack snälla Johanna för att du ställer upp i och för sig såg det ut som om du haft rätt kul du också när jag hämtade upp Filip. Kameran var medskickad och ja jag fick kort så att det räcker (fniss.......) ca 200 st att välja på, men här kommer några för er att se på.




Sorry zebra kom på fel håll men visst är det en cool bild och vinkel, det kan man nog göra något kul av.

Men man blir ju så himla trött av att vara i djurparken???? han hade åkt traktor, tåg, kollat in personalen som trimmade gräs och buskar, ätit kakor, glass ja som ni hör Filip hade en kanondag tillsammans med Johanna!



Idag är vi i full gång med bakning inför dopet som är nästa söndag och i em skall vi äntligen åka till Göteborg och hälsa på vår lillprins som kommit hem och enligt hans föräldrar så är sköter han sig jätte fint. Skall bli så kul att se honom och få snosa lite på honom!!!

Ha en skön dag!
Lotta

Nu har han kommit

Nu har vår nya lilla familjemedlem anlänt, kl 16.05 igår 13 juni föddes en liten kille. Han vägde 4010g och var 52 cm lång. Jag vet fortfarande inte vad Anna och Marcus skall döpa sin lille kille till men han får gå under namnet lillprinsen så länge.

Stolt moster som jag är måste jag ju lägga ut ett första foto på lillkillen, visst är han fin.





Nu är det bara att vänta på att de stolta föräldrarna skall komma hem med prinsen och att Anna återfår sina krafter så att vi får hälsa på.

Lotta

Väntar med spänning

Idag är det ingen vanlig dag! Det är fredagen den 13:e men det är ingen otursdag utan Åhh vad jag väntar, Anna är just nu på Östra och håller på och föder vår nästa lilla familjemedlem, det är så stort och spännande, det känns nästan större och mer nervöst än när jag själv låg där och kämpade. Vet ju att hon är en riktig kämpe och att hon har Marcus vid sin sida så allt borde snart vara klart för hon har varit där över 12 timmar nu. Kämpa på lillsyrr, snart har vi varsin liten kille nästan lika gamla, vilka kompisar dessa kusiner skall bli. För att fördriva tiden har jag "provbakat" en tårta som jag tänkt ha till Viktors dop, Filip och Elsa har hjälpt till så den kan ju inte bli annat än bra eller??? mycket socker på golvet, mjöl på i både smeten, håret och munnen men det är inte säkert att den blir lika stor som tänkt för de små bagarna tyckte mycket om att smaka på smeten..............
Tja idag får det vara allt, inga foton ingenting mer än text från en väntande "moster"!!!!!

Lite på gång

Tisdag kväll och man borde väl sitta och kolla på EM-matchen men jag tycker faktiskt att detta är roligare och jag nöjer mig med att lyssna på matchen och samtidigt uppdatera min lilla blogg. Antar att jag får närmare detaljer av Morgan i morgon när han kommer hem från Salzburg för han och ett gäng grabbar är och kollar matchen "live", när han ringt låter det som de har det riktigt kul och det är han väl värd.
Det blir mycket på en gång men det är ju länge sedan jag gjorde något nytt här och mycket har hänt sedan sist!
vi har ju haft en långhelg med kanonväder och mycket aktiviteter som bara måste dokumenteras, nationaldagen firades lugnt och stilla, morfar var här och hälsade på och passade på att ta ett dopp med Filip i poolen. Visst ser de ut att trivas och ha kul ihop?



Vad tiden går fort , lördag 7 juni och det innebar ju att Viktor var 3 månader och han visade att han är stor kille nu, kan greppa om sina fötter och tittar förtjust på dem och pratar med dem! Här ett kort på 3 månaderskillen !



Söndag då bar det av in till Borås på scrappträff, kändes lite fel att gå in och sätta sig när solen strålade ute men jag har verkligen kunnat ta vara på det fina vädret tidigare och det var så kul att pyssla lite igen! Minst lika roligt var ju att träffa de andra tjejerna och få tjata lite skit och fika för det gjorde vi en hel del! Tack snälla pappa för att du var barnvakt åt Filip! Och nu så har jag gjort klart mitt första "konstverk" jag är riktigt nöjd själv och det lär bli mer "kluddande" för min del. Fick även gjort klart min första LO på Viktor som legat länge men den blev sådär tycker jag, det är något som saknas......... men jag vet inte vad. Jag har en till på gång från Filips dop men den visar jag först när den är klar och det kan kanske ta lite tid, den ligger och mognar....






Igår måndag hade jag, Emma och småkillarna en kanondag vid havet hos Anna i Ölmanäs, brorsan och hans tös Jolina kom också och vi hade en go "syskondag" som jag faktiskt tror att vi aldrig haft tidigare. Marcus badade med barnen och roade dem rejält, Filip skrattade så han kiknade när Marcus kastade sig i vattnet! Tyvärr hade jag glömt min kamera så det blev inga bilder på de modiga badarna. Anna har några i sin mobil men jag kan inte få upp dem här.

Det får vara allt för idag, nu skall jag sätta mig en stund i soffan och sedan är det dags för sängen. Imorgon är det skolavslutning och jag hoppas på lite solsken igen och traditionell " Den blomstertid nu kommer" i kyrkan så att man får in sommarlovskänslan i kroppen!!

Sov gott alla cybervänner! Lotta,   men tjohoo nu gjorde Zlatan 1-0 snacka om jubel på TV:n!!!!!!!!!!!!


Dags för slåtter

Så var det dags för slåtter igen och vädret är på vår sida så det blir inga problem med att få gräset tillräckligt torrt för att kunna bala på lördag. Tog några bilder på Filip och Morgan i traktorn när de kom åkande på väg till åkern och jag och Viktor skulle förse dem med lite dricka i värmen.

image51

Filip sitter stolt fastspänd i en gammal cykelsits och skumpar med runt runt varv efter varv.

image53

Jag och Viktor fastnade också på en bild när han studerar trädens lövverk, och visst är han söt i sin nya solhatt?
image54

Ha en riktigt skön nationaldag!

Första doppet!

Vilken sommar!! Helt underbart jag njuter i fulla drag, vilken tur jag har som får vara hemma när det är sådant väder. idag har jag och Elin varit och klippt oss och det var verkligen varmt i Borås så när vi kom hem var vi sugna på att åka och ta ett kvällsdopp och det är precis vad vi gjort, eller rättare sagt Filip och Elin badade och jag fotade medans Morgan satt på gräset och "passade" Viktor (mest för att slippa bada.hihi)

Filip tyckte det var så kul och det var verkligen skönt i vattnet, hade jag kunnat så skulle jag ha slängt mig i (vågar inte för risken för mjölkstockning). Tur för killarna att de har så snälla och goa storasystrar som leker och badar med dem!
Blir inte så mycket pysslat i detta vädret för jag bara måste ta vara på det och vara ute och konstnärsådran har fått vila lite de sista dagarna också, men på söndag är det ju dags för lite scrapping på Handstämplat och det ser jag fram emot.
image49

image50

Det var allt från vårt första dopp för i år och ha en skön sommarvecka!
Lotta


RSS 2.0